Hertha JO10-1 legt ook Hooglanderveen JO10-7 op de slachtbank!

06 februari 2017

Na de grote overwinning van vorige week zaterdag, moest Hertha JO10-1 zaterdag 4 februari naar het verre Hooglanderveen, voor een ingelaste wedstrijd tegen JO10-7.

Op voorhand een wedstrijd tegen de nummer 6 van de poule, die te winnen was.

Tijdens de trainingen had trainer Toine de nadruk gelegd op goed uitspelen van aanvallen en scherp zijn voor het doel. Hertha begon de wedstrijd zonder Julian die ziek in Vinkeveen was achtergebleven. De altijd bedrijvige Quin Zaal stond dit keer als rechtsback opgesteld.

Om half een plaatselijke tijd floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De Hertha mannen zetten de tegenstander meteen vast op eigen helft. De bal ging zoals getraind snel en nauwkeurig naar elkaar toe en resulteerde als snel in een kleine kans voor aanvoerder Raslen. Na 2 minuten kwam de bal uit de opbouw via Mats en Loek bij Bram terecht die met een droge knal in de korte hoek de score opende.: 0-1.

Hertha bleef de aanval zoeken en na vijf minuten trapte Mats een corner ineens op doel, de keeper kon er alleen een hand tegen krijgen en Raslen was er als de kippen bij om de 0-2 tegen de touwen te schieten.

Meteen na de aftrap veroverde Raslen de bal en gaf Thiago een niet te missen kans: 0-3.

Daarna was het de beurt aan Kick die in een tijdsbestek van 5 minuten, 3 keer keurig werd aangespeeld na een vloeiende aanval en ook 3 keer scoorde, 0-4, 0-5, 0-6.

Zoals vooraf besproken bleef Hertha doorgaan en goed voetballen. Elkaar goed in positie brengende brachten achtereenvolgens, Raslen 3x, Thiago en Quin de ruststand 0-11 op het scorebord.

In de rust werd de Hertha mannen aangegeven vooral door te gaan met goed proberen te voetballen en met elkaar via mooie aanvallen kansen te creeren.

Of het in de limonade van Hooglanderveen zat, maar aan het begin van de 2e helft zat er wat zand in de motor van de Hertha machine. Via slordig uitverdedigen stond ineens de 1-11 op het bord.

Hertha schudde wakker, creerde een aantal mooie kansen, maar de keeper van Hooglanderveen had in de rust besloten zijn doel goed dicht te timmeren.

Na 8 minuten kreeg Mats die wederom was doorgeschoven de bal terug van Kick en maakte de 1-12, al snel gevolgd door een prachtige een keer raken uit wederom een voorzet van Kick, door Mats 1-13.

Hertha had de machine weer aan de praat gekregen en via mooie aanvallen, met vaak goede passing wisten achtereenvolgens Raslen, Thiago 2x, Raslen, Kick en Loek de stand tot 1-19 op te krikken. In de laatste minuut toog keeper Mike op deze werkeloze middag naar voren bij een corner van Mats. Hij kreeg de bal maar helaas stond een medespeler succes en de 1-20 in de weg.