MENU
 

Nieuw: Walking football

02 februari 2017

De buurtsportcoach senioren, mw. Jos Kooijman, heeft Spel en Sport en SV Hertha bij elkaar gebracht en samen bieden zij u de mogelijkheid om Walking Football te gaan doen.

Walking Football is een in Nederland sterk opkomende sport in principe voor 60-plussers, maar jongere senioren zijn ook welkom. Geschikt voor mannen en vrouwen, voor iedereen die al eens voetbalde en ook voor wie dat een nieuwe uitdaging zou zijn.

De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend, er is altijd één voet aan de grond. Snelwandelen mag daarentegen wel. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie, want het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker.

Er wordt zes tegen zes gespeeld op een klein veld met kleine doelen. Walking Football kent geen buitenspel, en er zijn ook geen keepers. En er zijn wat extra regels om de fysieke belasting laag te houden en zo blessures te voorkomen. Daarvoor blijft de bal laag en een sliding, dat kan niet in Walking Football.

Doe mee!

Op maandag6 maart 2017 van 14.00 tot 16.00 uur is er een fit-test en een proeftraining voor aanstaande deelnemers bij SV Hertha, Mijdrechtse Dwarsweg 4a in Wilnis. De kosten hiervan zijn 5 euro.

Op 13 maart starten we met 12 kennismakingslessen bij SV Hertha, een periode waarin u kunt ervaren of deze leuke sport ook iets voor u is. Eerst wordt er getraind en na de pauze zijn er dan wedstrijden. Voor deze 12 middagen betaalt u 50 euro. U kunt zich aanmelden bij mklinkhamer@hertha.nl, tel. 06 53 15 51 94. Laat u testen en doe mee!

Naar het overzicht