MENU
 

Drie jeugdspelers geslaagd voor KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter

15 december 2016

Het afgelopen half jaar zijn JO17-spelers Paul Postma, Martijn van der Horst en Sten de Lange zeer intensief bezig geweest met de KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter. De cursus omvatte 4 bijeenkomsten bij SV 's Graveland en er moesten 4 wedstrijden gefloten worden onder toeziend oog van scheidsrechterscoördinator en -begeleider Gerard van Boksel, die ze tijdens deze cursus begeleidde.

Alledrie de mannen hadden natuurlijk al ruime ervaring met het fluiten van wedstrijden in de afgelopen seizoenen, maar vooral de stap naar het fluiten van wedstrijden op groot veld is en blijft een grote verandering. Ook daarin bleek al snel dat zowel Paul, als Martijn en Sten ook dat meer dan goed in de vingers hadden. Zo werden als onderdeel van de cursus diverse O13 en O15-wedstrijden gefloten, om ze in uitdagende wedstrijden de kans te geven om te laten zien wat ze kunnen. Met alle nieuwe handvaten die aangereikt werden in de cursus, maar ook door alle ervaring die zij opdeden tijdens het fluiten van de wedstrijden, is het uiteindelijk meer dan voldoende gebleken om te slagen voor de KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter. Zij ontvingen het daarbij behorende certificaat, maar ook de officiële KNVB-scheidsrechtersbadge die zij nu eervol op hun shirt mogen dragen.

Bij Hertha wordt er veel tijd gestoken in het opleiden van nieuwe scheidsrechters. Er zijn nu bijna 30 jeugdscheidsrechters die naast hun eigen wedstrijd voetballen, ook nog de handen uit de mouwen steken als scheidsrechter. Deze worden, zeker in de beginnende fase van hun scheidsrechtercarrière, intensief begeleid. Wil jij ook beginnen met fluiten? Neem contact op met Gerard van Boksel (06-459 011 01).

Paul, Martijn en Sten, namens Hertha hartelijk gefeliciteerd met het succesvol afronden van de cursus en wij hopen nog vaak van jullie kwaliteiten als scheidsrechter gebruik te mogen maken!

Naar het overzicht