JO13-1 vijf uur na gewonnen wedstrijd tegen BSM kampioen

30 november 2016

Met nog twee wedstrijden te gaan, stond Hertha op twee punten van de buren CSW terwijl de Wilnissers een wedstrijd meer gespeeld hadden. Zaak voor de mannen van Schildersbedrijf van Asselen om in ieder geval te winnen op 26 november tegen BSM, om de week daarna tegen Hoofddorp het kampioenschap binnen te slepen. Dit was het scenario wanneer CSW zou winnen van het lastige Zwanenburg en daarmee hun laatste wedstrijd gespeeld zou hebben. De kop van dit wedstrijdverslag doet al vermoeden dat dit scenario niet tot realisatie kwam.

Op een enigszins zonnige, maar vooral frisse ochtend stond de wedstrijd dus tegen het Bennebroekse BSM. Zonder de afwezige Hein Otting, wegens trieste omstandigheden, hadden de Herthanen de handen ineen geslagen om toch de overwinning binnen te slepen. Dit wel weer met de van blessure teruggekeerde Sander de Vries. Ondanks dat BSM slechts één punt had, bleek deze wedstrijd alles behalve een walk-over. BSM, achteraf blijkbaar met wat JO15 versterkingen, was een ploeg waar lastig doorheen te komen was. Onder aanvoering van de zeer sterk spelende aanvoerder Sander van Senten, werd door de verdediging sterk gespeeld. Met Mees van Zijtveld en Tijn Eekhoudt als centrale duo is er automatisch aan aanvallende impulsen geen gebrek en ook Cayden Hoekman was erg bedrijvig. De Herthanen tikten lekker, maar levensgrote kansen leverde het niet op, op eentje na. Spits Niels Schoonderbeek speelde zich goed vrij, zette Kyan van Galen alleen voor de keeper, maar deze kans werd gesmoord door de keeper. Toch was het na 20 minuten Michel Passet die een opening vond. Hij stuurde Kyan weg en die schoot hard en hoog binnen. Ondertussen verdedigde BSM fanatiek en schoot het nog fanatieker de bal met een noodgang naar voren.

In de rust, voor de verandering in de kleedkamer, werd nogmaals bevestigd dat 'deze wedstrijd niet zomaar even gewonnen wordt'. Vergeten te zeggen door de leiders was alleen het feit dat de mannen niet gehaast op zoek moesten gaan naar de bevrijdende 2-0. De tweede helft werd voornamelijk gekenmerkt door balverlies, vreemde keuzes en onbegrijpelijke misverstanden. Onherkenbaar voor het voetbal van JO13-1, dit op het spel van onder andere het nieuwbakken centrale duo Nick Verweij / Daan Plevier na. Nick, absoluut niet vies voor het betere sloopwerk en het strakke inpassen over de grond, en Daan, met zijn uitstekend geplaatste passes over grotere afstand leidde hij de meeste aanvallen van de Herthanen in. Gelukkig was het Niels die de 2-0 op het bord bracht. Net nadat Jay Overdijk in het veld kwam, werd hij mooi ingespeeld door Daan, gaf hij hoog de bal voor en op het eerste gezicht leek het een mislukte voorzet. De bal belandde alleen gevaarlijk bij de tweede paal, waar een heuse scrimmage ontstond. Hieruit kwam Niels als winnaar tevoorschijn. Met nog 10 minuten te gaan leek midmid Mats Klinkhamer de wedstrijd in het slot te gooien. Eerst was het Michel die het keeper lastig maakte, maar uit de rebound was het Mats die 3-0 binnentikte. Deze werd snel gevolgd door de 3-1, maar meer doelpunten vielen er niet bij keeper Andy Theijsmeijer.

En toen bleek rond 16.30 dat CSW zijn wedstrijd niet wist te winnen en 2-0 verloor bij Zwanenburg. Bijzonder om kampioen te worden, zonder op het veld te staan. Maar dat betekent voor zaterdag 3 december wel dat na de wedstrijd tegen Hoofddorp, het kampioensfeest kan plaatsvinden. 10.30 wordt er gestart onder leiding van Paul Postma, op de Molmhoek in Vinkeveen!