MENU
 

Voetballen met meisjes door meisjes

10 mei 2013

Zoals u leest uit berichten in de krant willen er veel meisjes en dames voetballen. Voetbalclubs spelen hierop in door faciliteiten te bieden voor deze doelgroep. Na CSW, Abcoude en Hertha gaat ook Argon zich binnen de gemeente De Ronde Venen werpen in de strijd van het dames/meisjesvoetbal. Een goede zaak om op deze manier concurrentie te krijgen in eigen regio. Wij van Hertha zien er naar uit om de eerste wedstrijd tegen de meiden van Argon te spelen.

Hertha is al enige jaren bezig met het damesvoetbal en wij merken dat dit maar blijft groeien. Nu al is 25% van het aantal leden van Hertha een dame. Met name in de jongere teams is een stevige aanwas. Daar zijn we heel erg blij om omdat daar, in de Etje en Fjes, het voetballen geleerd kan worden. Nu starten ook veel meisjes/dames op latere leeftijd met voetballen. Die maken de overstap van een andere sportvereniging. Je hoort van dames: “ik had altijd al willen voetballen maar ik mocht dit niet van mijn ouders”. Dus na eerst op korfbal, volleybal of hockey te hebben gezeten zien we nu ook meiden in de oudere teams binnenkomen. Wij, als voetbalvereniging Hertha, verkopen geen nee aan deze meiden, wij willen aan iedereen het plezier gunnen om aan dit mooie spelletje mee te doen. Hertha is hiervoor ook een geweldige club, net tegen de bebouwde kom van Vinkeveen aan gelegen, dus lekker landelijk, met één kunstgrasmat en drie echte grasvelden. Binnenkort ook hopelijk met een geheel nieuwe kantine met uitzicht op het eerste veld en extra kleedkamers. Hertha heeft prachtige sponsoren, een goed beleid en vele geweldige vrijwilligers die van Hertha een mooie club maken waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan.

Hertha wil blijven groeien, zeker in het dames en meidenvoetbal, dus we zijn op zoek naar dames van 18 jaar of ouder die het damesteam willen komen versterken. We zouden namelijk graag in het seizoen 2013/2014 met twee teams in de competitie uit willen komen en daarvoor komen we net een paar dames te kort. Dus dame, zit je thuis of bij een andere club op de bank en had je altijd al willen voetballen? Dan is nu de tijd gekomen om je aan te melden. Ben je jonger, dan is er altijd wel een plekje voor je in een ander meidenteam. Meld je nu aan of vraag extra informatie aan bij jbrands@hertha.nl Doe het nu voordat je spijt krijgt dat je de stap nooit hebt gemaakt.

Naar het overzicht