Hertha O11-1 overwint in Ouderkerk!

28 november 2016

Terwijl de zon nog niet eens op was, waren de jongens van Hertha O11-1, compleet met een flinke delegatie toeschouwers, al present om af te reizen richting Ouderkerk, waar ze het op moesten nemen tegen de O11-2 aldaar. Tom R. moest vanwege ziekte helaas verzuimen, dus er was slechts 1 wisselplek. Vanaf de start van de wedstrijd was er de wil om te winnen bij Hertha. De jongens hielden volop druk op de bal, waardoor de Ouderkerkse boys uit alle macht moesten verdedigen. De gaatjes werden echter dankbaar gevonden door Alfie, Daan, Tom en vlak voor rust wederom door Alfie, die de samenwerking met Daan en Tom dankbaar benutte. Dat er ook prachtige kansen over en naast gingen, vergeten we maar vlot, 0-4 is immers een verdienstelijke ruststand.
Na de rust werd er door coach Ben hier en daar wat gewisseld in de opstelling, waarbij het vaste trio Wes, Lars en Luc de verdediging voor hun rekening moest nemen, vanuit hun rug gesteund door keeper Rens. Calvin maakte al vlot na rust de 0-5, waarbij de keeper geblesseerd uitviel en een veldspeler het doel verdienstelijk overnam. Het duurde dan ook even voordat de 0-6 binnengetikt kon worden door Daan. Ouderkerk bleef echter ook niet onverdienstelijk voetballen en de 1-6 prachtig in de kruising was dan ook voor hen een mooie beloning en voor Rens onhoudbaar. En ook al vielen er voetballend in de tweede helft meer gaten en verslonste het overspelen wat, zowel Calvin als Luc wisten het doel nog te vinden. Bij doelpunt nummer 9 van Hertha had Ouderkerk ook een mazzeltje, want ondanks dat de keeper toch echt zelf de bal losliet, waarna hij fraai werd binnengeschoten, werd dit door de scheids anders beoordeeld en dus afgekeurd. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het Ouderkerk dat scoorde vanuit een fraaie corner. En dat de Ouderkerkers het technisch aardig konden voetballen, bleek wel tijdens het nemen van de penalty´s, waar Rens nog even lekker aan de bak kon. Maar de overwinning was al binnen, dus de blijdschap groot! De drie punten konden in de tas mee naar Vinkeveen!!!