Hertha JO10-1 verslaat koploper in sensationele wedstrijd.

28 november 2016

Zaterdag 26 november stond voor de Herthanen de belangrijke thuiswedstijd op het programma tegen de koploper uit ‘s Graveland. Bij winst zou Hertha op gelijke punten komen. Met Mats Linders als aanvoerder wist het door René de Bruijn promotions gesponsorde team via een 2-1 ruststand uiteindelijk aan het langste eind te trekken en de wedstrijd winnend af te sluiten met 4-2.

Direct vanaf de 1e minuut liet Hertha zien wat de plannen zijn. Er wordt volop druk gezet en al in de 1e minuut krijgen ze de eerste kans. Raslen speelt de bal naar Quin die op doel schiet. De keeper weet deze bal nog te keren. Echter 1 minuut later is het al raak. Een schot van Raslen weet de keeper nog te keren, maar Thiago is er snel bij om vanaf dichtbij de 1-0 binnen te tikken. In de volgende aanval is het Thiago die Raslen alleen voor de keeper zet. Dit schot gaat naast. Dat ’s Graveland koploper is blijkt kort erna als ze vanuit een snelle counter alleen voor keeper Mike komen te staan en koelbloedig de 1-1 maken. Julian, die in het centrum van de verdediging staat, blokt een schot. Loek staat rechts achter en probeert meerdere keren langs de zijlijn naar voren op te lopen. Aanvoerder Mats Linders, die links achter staat, heeft vandaag de taak om de beste aanvaller van ’s Graveland te stoppen en dat doet hij uitstekend. Hoewel Mats iets minder snel is, weet hij zijn tegenstander steeds slim naar de zijkant te sturen waardoor het aantal kansen beperkt blijft. In de 19e minuut is het weer Hertha die weet te scoren. Bram speelt zijn tegenstander aan de rechterkant uit en weet Raslen te bereiken. Zijn schot op de keeper wordt nog gekeerd, echter de bal stuitert terug waardoor Raslen toch de 2-1 kan binnen tikken. Vlak voor rust is het toch ’s Graveland die bijna de 2-2 scoort. Vanuit een vrij trap beland de bal op de paal.

De 2e helft is net zo enerverend als de eerste. Quin heeft direct weer een grote kans, maar schiet over. In de tegenaanval is het ’s Graveland die net naast schiet.

In de 4e minuut is het raak. Quin en Thiago lopen over links naar voren en geven voor op Raslen die de 3-1 maakt. Ondanks de voorsprong blijft het spannend. Zowel s’ Graveland als Hertha gaan elk duel vol in wat de wedstrijd een genot maakt om naar te kijken. Kick, die op zijn vertrouwde rechterkant staat, zet meerdere ballen voor. Door goed verdedigen komen hier geen doelpunten uit. Na 15 minuten is het ’s Graveland die in de aanval gaat. Mats blokt weer zijn tegenstander wat resulteert in een corner. Vanuit de corner wordt het met nog 10 minuten te spelen 3-2. Het kan nog alle kanten op en de spanning is, ook aan de zijlijn, om te snijden. 3 minuten voor tijd is het uiteindelijk Hertha die weet te scoren. Mats ziet Quin vrij staan en geeft een strakke pass. Quin aarzelt geen moment en het is 4-2.

De laatste kans van de wedstrijd is voor de mannen uit ’s Graveland. Een hard schot spat uiteen op de lat. Einde wedstrijd. Hertha JO10-1 verslaat in een wedstrijd vol passie en vechtlust de koploper met 4-2 en stijgt naar de 3e plaats in de eerste klasse.

Volgende week, op 3 december, speelt Hertha O10-1 om 10.30 uit tegen Olympia ’25 in Hilversum.