Hertha MO13-2 heeft moeite met score!

14 november 2016

Na een zware nederlaag tegen koploper Waterwijk twee weken geleden hebben de meiden van Hertha MO13-2 de draad weer opgepakt. Vorige week speelde de fanatieke dames thuis tegen de nummer twee: Eemnes. Manon Vousten de vaste keeper voor de eerste helft hield haar doel prima schoon en verrichten prima reddingen op het sterker spelende Eemnes. Hertha kreeg zelf weinig mogelijkheden en moest zich beperken tot verdedigen. En dat ging prima gezien de 0-0 ruststand. Na rust ging Fenna Wielink onder de lat staan. Ook Fenna liet zien dat ze een keepers talent heeft. De meiden van Eemnes bleven maar proberen maar het lukte maar niet de verdediging van Hertha MO-13-2 kapot te spelen. De wedstrijd eindigde in 0-0 en dat was voor Hertha een dik verdiend punt. Coach Vousten was na afloop zeer tevreden over de werk- en strijdlust van de meiden.

Afgelopen zaterdag stond er weer een moeilijke tegenstander op het menu: Laren 99. De meiden speelde thuis op een grijs licht bevroren veld. Coach Vousten verlangde voorafgaand aan de wedstrijd dezelfde inzet dan vorige week. De wedstrijd golfde op en neer en beide teams kregen mogelijkheden de score te openen. Maar voor rust lukte dit niet. Na de pauze bleef de wedstrijd in balans en vlak voor tijd kreeg June Heemskerk de grootste kans van de wedstrijd. Ze werd vrij gespeeld voor de keeper maar schoot helaas rakelings naast het doel. Aan de andere kant een counter van Laren 99. De spits was niet meer in te halen, ging alleen op Jessica Leeflang af, maar Jessica redde met de punt van haar teen. De wedstrijd eindigde weer in 0-0. Dat betekent dat Hertha de afgelopen drie wedstrijden niet meer gescoord heeft. Hertha MO-13-2 staat nu verassend vierde met 14 punten uit 8 wedstrijden. Stand: 1. Waterwijk 8-24, 2. Diemen 9-20, 3 Eemnes 8-19.