Hertha O10-1 wint 2e wedstrijd op rij!

09 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober speelde het team van Hertha O10 de thuiswedstrijd tegen Legmeervogels uit Uithoorn. Na vorige week Badhoevedorp te hebben verslagen waren de Herthanen dit keer met 2-1 te sterk voor de jongens uit Uithoorn. Deze keer is Kick de Pijper de matchwinnaar met 2 goals.

Met een volledige selectie wordt aan de wedstrijd begonnen. In het begin wordt er wat afgetast en lijken de mannen nog niet helemaal wakker. De duels worden slap ingegaan waardoor de Legmeervogels en Hertha gelijkwaardig aan elkaar zijn. De tactiek van de Legmeervogels is duidelijk. Laat Hertha het spel maar maken en wij spelen op de counter. Maar met Julian en Mats in het midden van de verdediging kunnen de Legmeervogels niet echt gevaarlijk worden. Pas na een minuut of 20 is de eerste echte kans voor Hertha. Raslen weet zijn tegenstander uit te kappen maar miste kracht in het schot waardoor de keeper deze eenvoudig kan oppakken. Ook Quin krijgt een kans schuin links voor de goal. Echter gaat deze bal net naast. Voor de rust weet ook Legmeervogels vanuit de counter nog een grote kans te creëren. Deze wordt gemist zodat de heren met een 0-0 aan de rust kunnen beginnen. In de rust wordt door de coaches René en Lars aangegeven dat het allemaal wel iets feller mag. Met meer vertrouwen het duel aan gaan en beter naar elkaar kijken en overspelen.

De Herthanen beginnen de tweede helft dan ook een stuk feller. Legmeervogels wordt ver op eigen helft teruggedrukt. De snelle Kick heeft goed geluisterd en hij gebruikt zijn snelheid de 2e helft beter. Kick weet 2 x over rechts op te komen en voor te zetten. Zowel Quin als Thiago lopen onder de bal door. In de 16e minuut kapt Kick zijn tegenstander uit. Op een afstand van 15 meter van de goal haalt hij uit en vliegt de bal over de keeper de goal in. 1-0 voor Hertha. Na een overtreding op Kick, in de 19e minuut, krijgt Hertha een vrije trap. Deze weet de keeper te keren en Loek is er snel bij om de bal alsnog proberen in te tikken. Helaas ligt de doelman op de goede plek en blijft de magere 1-0 op het scorebord staan. Niet lang daarna haalt Mats een keer hard uit vanaf 12 meter. Ook deze bal wordt door de keeper nog gekeerd. De bal belandt deze keer voor de voeten van Kick die de 2-0 weet te scoren. Met nog 5 minuten te spelen lijkt de overwinning in de pocket. Door niet fel genoeg op de bal te spelen weten de mannen uit Uithoorn toch nog de 2-1 binnen te schieten. Het worden nog een paar spannende minuten. In de laatste minuut krijgt de Legmeervogels nog een vrije trap. Deze wordt gelukkig geblokt. De scheidsrechter fluit af en de overwinning is binnen.

Volgende week, op 15 oktober, speelt Hertha O10-1 om 08.45 uit tegen Aalsmeer JO10-2.