Hertha Jo13-3 komt op stoom

03 oktober 2016

Het was even wennen met een nieuwe mix van nieuwe en oudbakken D-spelers (euh..... bedoel natuurlijk JO13). In de eerste wedstrijden werd hard en met overgave gespeeld, maar was het eindresultaat niet altijd terug te zien in winstpunten.

Na vorige week te hebben gewonnen met 13 - 0 werd er afgelopen zaterdag afgetrapt bij FC Aalsmeer. Voor het aftrappen natuurlijk eerst in de cirkel om een sportieve groet naar de tegenstander uit te brengen.

Ze noemen dat ook wel een vliegende start. De scheidsrechter floot namelijk af en in 1 'rush' belandde de bal al achter de keeper van Aalsmeer. Dat was de eerste binnen 1 minuut. Geïnspireerd door de voorgaande wedstrijd volgde al snel meer doelpunten voor de jongens van Hertha. Ik zal ze even aan u voorstellen! Onze keeper Jelmer, die ook af & toe voetbalt en dan wordt vervangen door Jonas. Damon staat eveneens soms graag in het doel en daarnaast liever in de aanval, maar dat willen ze bijna allemaal.... zoals Finn, Sam, Guido, Thijs, Kevin en natuurlijk Corné en Niels. Een geboren middenvelder hebben we ook. Dat is Zenno. Tot slot 2 rasechte verdedigers; Wouter als stabiele factor op rechts en Lars als vaste laatste man. Een top team die het goed met elkaar kunnen vinden.

Terug naar de wedstrijd. Met zoveel aanvallend vermogen en ‘drive’ was het dan ook logisch dat ze niet stopten bij een paar doelpunten. Ondanks dat de tegenstander toch ook met enige regelmatig op de helft van Hertha speelde, kwamen er niet veel kansen voor de Aalsmeerders. Keer op keer kwamen de Herthanen in het 16-meter gebied van FC Aalsmeer terecht, waar hun spelers tot het einde van de wedstrijd gedreven en met respect bleven verdedigen. Het mocht niet baten, want het werd uiteindelijk wederom 13-0. Een mooie presentatie om trots op te zijn.