De mannen van Hertha JO13-4 tonen vormbehoud door een nipt verlies tegen sterk Austerlitz

26 september 2016

Hou wel de tegenstander vroeg en weer ver moest worden opgezocht werden het team en ouders en complete fotocamera ploeg beloond met een schitterende voetbal locatie tegen de rand van de Veluwe….en wel ter info voor liefhebbers op een ouderwetse natuurlijke prachtige grasmat .Daar de lijnentrekker nog druk bezig op het veld met nog ochtend dauw daarop met daarbij en een prachtige ochtendzon, trakteerde de jarige vader van Silvijn de meegereisde supporters en koffie met wat fantasie daar hij de taart met kaarsjes was vergeten!

De grettigheid en spirit waarmee Hertha de wedstrijd als begon was oogstrelend… vlotte combinaties maar doel gericht betaalde zich al in de 2de minuut uit door een mooi hard schot van Pepijn tegen de lat en een beter lot had verdiend.

In de 5e minuut weer een zelfde situatie een doelrijpe kans voor Pepijn die door de keper nauwelijks kon worden gekeerd.

Met het goede aanvallende spel van de Herthanen werd men even te overmoedig en dat resulteerde in noodlottig bal verlies op het middenveld, dat door de eveneens door goede talentvolle aanvallers van de thuisclub bekwaam werd verzilverd ,waardoor Hertha onnodig in de 6de op achterstand kwam 1-0 .
Doordat Hertha even de controle op het midden veld kwijt was en achter de feiten aan liep werd door de enigste vrouwelijke blonde watervlugge speelster werd Hertha te kijk gezet maar….. ook met 2-0 achter..

De hoop en zelf vertrouwen keerde langzamerhand weer terug in het Hertha team en kreeg men weer grip op de wedstrijd en resulteerde in een hard mooi schot door Tom maar helaas goed gekeerd door de keeper.
Men hield de bal weer goed in het team mede door de inspanning van de onvermoeibare Zakeria ai die met een strakke pass de op de links buiten positie Alex speelde welke met een geweldige schuiver de bal achter de verraste keeper deponeerde 2-1.

De hoop de blijheid en vertrouwen keerde in een ommezien terug in het team…geïllustreerd d Silvijn de zoon de jarige die de bal met loei harde pegel op doel van de tegenstander lanceerde ……op dat moment zit dan weer alles mee en dat bekroonde met als kers op de vergeten taart doordat de bal niet adequaat werd weggewerkt kwam de bal over de doellijn dus een cadeautje voor Pa en het team..2-2 en gelijk einde eerste helft.

Na de geweldige peptalk door Michel en nodige instructies door Cees werd volvertrouwen doorgegaan met het spel en werd de eerste doel poging door Alex gelijk schitterend bekroond met zijn 2de treffer 2-3..!!

De blijdschap bij het team en supporters werd door de thuisclub gereduceerd tot 3 minuten later ..3-3

Het spel beeld bij Hertha verloor enigszins haar glans en werd er in de verdediging slordig omgegaan met bal bezit en werden aanvallen spaarzamer de kansen die wel goed werden uitgespeeld deponeerde men in de handen van de keeper en werd het 16de minuut 4-3 en in de 20de minuut 5-3
Dit alles tegen de spelverhouding in… maar de Spaans- Engelse speler Alex Sanz…liet het er niet bij en trok het verlies een beetje in evenwicht door met een mooie heel cool er nog 5-4 van te maken.

Het zal ook niemand verbazen dat eer van Man of the Match deze keer naar Alex Sanc gaat Proficiat.