Hertha JO13-1 knokt zich langs UNO

19 september 2016

Met weinig moeite won JO13-1 van Hertha de eerste drie officiële wedstrijden, twee in de beker en afgelopen week de competitiestart tegen VVC. Voordat de gemakzucht in de groep sloop, werden de Vinkeveners continu waakzaam gemaakt op het feit dat je zomaar tegen een sterke tegenstander aan kan lopen. Het Hoofddorpse UNO was duidelijk een sterkere tegenstander.

Met de van blessure teruggekeerde Cayden Hoekman, werd de wedstrijd in Vinkeveen gestart onder leiding van Mitchel Cuiper. En zoals gezegd, werd het een lastige ochtend. Hertha had duidelijk voetballend het overwicht en aan het aantal kansen lag het absoluut niet, maar de bal ging er gewoon niet in. Vanaf links kwam de snelle Jay Overdijk een aantal keer in kansrijke positie en ook spits Niels Schoonderbeek liet een kans alleen op de keeper liggen. Het duurde een kwartier voordat de eerste treffer genoteerd kon worden. Assistenkoning Daan Plevier bereikte met een strakke steekpass rechtsbuiten Kyan van Galen, die naar binnen kapte en met zijn linker de kruising vond voor zijn tiende goal van het seizoen. Hertha had legio kansen en de verdediging met Sander van Senten, Michel Passet, aanvoerder Mees van Zijtveld, Tijn Eekhoudt en later Sander de Vries en Hein Otting, hield de mannen uit Hoofddorp zonder veel moeite van het scoren af. Tot een minuutje voor rust, toen zo ineens de goal achter keeper Andy Theijsmeijer verdween. Een flinke domper, want zoveel kansen had UNO nou ook weer niet.

In de rust werd vooral benadrukt dat de Vinkeveners absoluut de overhand hadden en dat ze niet aan zichzelf moesten gaan twijfelen. Met nog twintig minuten te gaan, werden een aantal spelers van plaats gewisseld: Mats Klinkhamer werd centraalachter, Nick Verweij kwam fris van de reservebank op midmid en Mees ging ook op het middenveld voetballen. De inschuivende Mats kwam twee minuten later al goed in 'de zestien' en wist in tweede instantie de 2-1 achter de keeper te schieten. De ontlading en blijdschap was groot en het luidde opnieuw een goede fase van Hertha in. Vijf minuten voor tijd was het spits Kyan die een mooie teruggetrokken voorzet van Jay binnenschoot en besliste daarmee de wedstrijd. Vlak voor het fluitsignaal waren de rollen omgedraaid: Mees wist Kyan te bereiken en Kyan zette met een steekbal Jay alleen voor de keeper die zelfverzekerd de bal in de verre hoek schoot.

Volgende week staat de wedstrijd met RKDES in Kudelstaart op het programma, die ook beide wedstrijden wisten te winnen.