JO13-1 met dubbele cijfers langs VVC in eerste competitiewedstrijd

14 september 2016

Het 'inspelen' zat er op na één oefenwedstrijd en twee bekerwedstrijden tegen BFC, CSW en SCH '44. De competitie staat voor de deur en dat doet JO13-1 ondertussen met een fitter wordende selectie. Waar vorige week tegen SCH liefst twee JO13-2-invallers nodig waren, hoefde in de uitwedstrijd tegen het Nieuw Venneps FC VVC, alleen JO11-1-speler Daan van Rossum mee te doen. Dit omdat Mees van Zijtveld wat moeite heeft met een oude blessure die, hopelijk, met nieuwe zooltjes kan worden verholpen en omdat Cayden Hoekman nog te geblesseerd is en rustig aan zijn achillespees laat herstellen. Sander van Senten is daarentegen door de medische staf van Hertha fit verklaard en klaar voor 60 minuten voetbal onder een heerlijk middagzonnetje.

Met 20 goals gescoord in de beker uit twee wedstrijd, was het belangrijk voor de mannen om niet de wedstrijd in te gaan met de gedachte 'dat wij dit wel eventjes gaan doen'. En dat deden de mannen duidelijk niet. Sander van Senten onderschepte na twee minuten de bal door goed in te stappen, gaf de bal aan Hein Otting die met een mooie dieptepass zo Kyan van Galen vrij zette voor de keeper en zorgde voor 0-1. Binnen nog eens vier minuten werd door score uitgebreid tot 0-3 door Niels Schoonderbeek en Michel Passet die een mooi teruggelegde voorzet van Jay Overdijk binnen tikte. Jay werd na 17 minuten met een splijtende Nick Verweij-pass zo alleen voor de keeper gezet voor 0-4 en later 0-5, Kyan uit de kluts voor 0-6 en Niels na een mooie voorzet van Daan van Rossum voor 0-7.

Een eenvoudige-ogende wedstrijd, maar dat kwam ook door het goede spel van Hertha. De voorhoede zette goed druk, de middenvelders Daan Plevier, Nick en Michel maakten de juiste keuzes en de verdediging met Sander de Vries, Sander van Senten, Tijn Eekhoudt, Mats Klinkhamer en de ingevallen Mees waren met hun passing de start van elke Hertha-aanval. In de tweede helft werd besloten om wat spelers op andere posities te laten spelen, in het kader van een brede voetbalontwikkeling. Nick met zijn tweede wedstrijd op de midmid-positie was daarmee al een aanzet, tegen VVC kon Jay het gaan proberen als linksachter, Mats als spits en ging het centrale duo Michel/Mees voor het eerst in die samenstelling aan de slag. Vlak na rust gaf de prima fluitende, jonge scheidsrechter Soufyan Azaay een vrije trap aan Hertha die keurig binnen gekruld werd door Nick. Nadat VVC voor de 1-8 zorgde, leverde de hardwerkende Daan van Rossum nog een mooie voorzet af op Kyan die zijn derde binnenschoot. VVC drong absoluut meer aan in de tweede helft, ook door de onwennigheden van spelers op een nieuwe positie, waardoor keeper Andy Theijsmeijer meer werk had dan in de eerste helft. Na een mooie save waarbij hij de bal wegtikte uit de kruising, was een minuut later de situatie Andy te machtig en werd het 2-9. Aanvoerder Mats bracht de dubbele cijfers op het scorebord met een gigantische knal van buiten de 16.

Een sterke start van de Herthanen en door het doelsaldo hebben ze direct de koppositie gepakt in de tweede klasse. 17 september staat de thuiswedstrijd op het programma tegen het Hoofddorpse UNO, om 10.45 onder leiding van René Stokhof.