Hertha MO13-2 boekt eerste zege

12 september 2016

De meiden van Hertha MO 13-2, gesponsord door Jumbo, zijn zaterdag 10 september begonnen aan de competitie met een ruime en verdiende overwinning op ’t Gooi MO-13-2. Na twee ruime nederlagen voor de beker werd er gewonnen met 4-0. Coach Vousten: “Na twee nederlagen werd het tijd voor een overwinning. Met de technische staf werd de opstelling kritisch bekeken en op vele plekken aangepast. En dat heeft resultaat opgeleverd”. Met een sterk keepende Manon Vousten en een uitstekende verdediging bestaande uit Alyssa Hoekman, Noa Leeflang, Indy Prins en Sophie Moerman werd voor het eerst de “nul” gehouden. Het middenveld werd bezet door Lotte van Eenennaam, Lotte de Jong, Annabel Twaalfhoven en Emma Dolman. De aanval tenslotte werd ingevuld door Fenna Wielink, June Heemskerk, Sterre de Jong, Jessica Leeflang en Tamara Peters.

Het lukte Hertha vrij aardig om de druk op de verdediging van de tegenstander te leggen, wat resulteerde in een mooi doelpunt van Sterre de Jong. De kleine spits kon alleen doorlopen op de keepster en schoot beheerst binnen: 1-0. Hertha bleef aanvallen maar verzuimde de marge te vergroten. Een afvallende bal werd 10 minuten voor rust door Alyssa Hoekman op doel geschoten. De keepster ging niet helemaal vrij uit waardoor de bal toch achter de doellijn rolde: 2-0. Daarna krijg ’t Gooi ook kansen maar mede dankzij een knappe redding van Manon Vousten bleef de ruststand 2-0.

In de tweede helft bleef Hertha de bovenliggende partij. Het lukte de aanval keer op keer om alleen voor de keeper uit te komen maar telkens stranden de aanval bij de keepster van ’t Gooi. Tamara Peters lukte het uiteindelijk wel, na een lange rush, om de 3-0 op het scorebord te krijgen. De eindstand werd eveneens bepaald door deze blonde dame met haar flink uithoudingsvermogen. Tamara scoorde op identieke wijze de verdiende 4-0. Prima start voor deze competitie. In het kader van fair play wordt er vooraf, bij aanvang van de wedstrijd, een had gegeven aan de tegenstander.