Hertha JO13-4 met een verloren wedstrijd toch met morele winst terug uit Renswoude 3-1

12 september 2016

Met een gebrekkige voorbereiding gingen het gemotiveerde team en leiding en ouders naar een verre uithoek in Nederland t w. Renswoude met de verzachtende conclusie hoe beter het team des ter verder de wedstrijden…!

Maar al was de voorbereiding te kort het team liet al in de oefenwedstrijd tegen CSW JO13-3 zien dat het team een aardige potentie bezat maar ook super gemotiveerd…!

In de eerste helft bleek Renswoude echter een iets beter spel op het kunstveld in de benen te hebben want zich al naar de vierde minuut werd Hertha op achterstand gezet.. met 1-0

Ondanks grote inspanningen wist Hertha geen vat op de wedstrijd te krijgen en werd het in de in de 12 minuut na slordig balverlies van Hertha al ..2-0

Ondanks de schaarse aanvallen met mooie schoten van Tom en Ravi op de keeper van Renswoude miste Hertha ook nog een grote dosis geluk. Echter het geluk was verdiend aan hun zijde en maakte zij nog voor de rust 3-0 …al moet eerlijkheids halve worden vermeld dat door bekwaam kepers werk van de Timmety een groter pakslaag werd voorkomen !!!

Tijdens de rust kwam de leider met een een nieuwe tactische omschakeling.. tips uit de koffer van Cees… waar het team veel moed uitputte..op een wijze waar Danny Blind jaloers op zou zijn trapte Hertha af voor de tweede helft…met een compleet ander concept en liet Hertha pas hun ware voetbal capaciteiten maar belangrijker ook hun ongelofelijke inzet zien…met een spel beeld uit het boekje…van Louis van Gaal…..breed bij aanval krimpen bij bal verlies…gerichte strakke passen naar elkaar druk zetten maar vooral vechten als Dinosaurus maar ook als een hecht team…!

Tegenstander werd door deze verrassende wending volledig uit “het veld” geslagen en begonnen daardoor zeer onzeker te spelen. Door op de nodige momenten een tandje er bij te zetten hield Hertha het overwicht….niet tegenstaande dat Timmety ook had besloten zijn hok voor vliegende ballen geheel af te grendelen.

Met deze passie regende het kansen gevolgd door goede schoten van Ravi, Tom , Pepijn en Zakeria Al …maar lag vrouw Fortuna waarschijnlijk nog in de zon te baken..! Maar desalniettemin was het een genot om naar te kijken en werd de mee gereisde familie en de zeer gemotiveerde leder Michel en Coach Cees na een lange reis verwend met heerlijk spannende goede pot voetbal.

Maar geluk dwing je af zelfs bij een vrouw als Fortuna want op 7(.geluk getal) minuten voor het einde werd Hertha team toch nog beloond met een schitterende treffer van Pepijn in geleid door een aanval waar het hele team deel van uit maakte….en werd het zeer verdiend 3-1. Met deze stand het Hertha team de terechte winnaar van de 2de helft. De meest betrouwbare keper en man of de Match……roffel….. Timmety ..proficiat..