MENU
 

Strandtraining JO13-4 in Wijk aan Zee

07 september 2016

Voor de laagste en kleinste groep voetbal fanaten JO 13 -4 op het programma geen oefenwedstrijd. ..geen beker …geen competitie wedstrijd…hoe groot kunnen de activiteiten per spelers groep verschillen …of het aan de club of KNVB ligt…discriminatie is misschien niet passend maar merkwaardig wel.

Het lag dus voor de hand dat leiding en ouders een goed alternatief door een outdoor training te organiseren naar Wijk aan Zee nabij de Noorpier.

Met slechts 3 auto’s ’s kon de reis worden gemaakt door jammerlijk door verhindering van de nieuwe aankoop t. w. de Engelse Alec die gelijk op de training imponeerde door de bal onbegrensd lang de bal hoog te houden….en zal dat nog wat te weeg brengen want Zakaria Al….doet dat ook al verassend gemakkelijk en lang en niet te vergeten met goede reden Dylan die speeltijd had gekregen bij JO13-3..en helaas Bright Hinze.

Na een forse warming up op de trappen van de uitkijk post 2x op en neer twee honderd treden waarbij ja wel Zakaria Al beide keren wist te winnen .

Daarna nog wandeling naar de harde zandvlakte nabij de branding werd er de partijen in goed overleg opgesplitst waarbij Coach Cees en Leider Michel ieder met 3 jeugdspelers aan de gang konden..!

Het enthousiasme maar ook de voetbal vaardighied en inzicht spatte ervan af en was van enige noodzakelijke speltechnische opmerkingen geen sprake en werd het voor leider en Coach ook een strandfeest.

Na drink pauzes en krentenbollen kon tenslotte nog een blik frisdrank worden verkregen door in de oefening met goed passen met de bal een blikje te raken ook daar werd hoog gescoord..!

Met al werd duidelijk dat het geleuter bij de clubs en KNVB over gewoon gras en kunstgras is achterhaald en gewoon strandzand op de velden moet…goedkoper en nauwelijks onderhoud..!

Met een fijn gevoel de ochtend plezierig en toch nuttig te hebben door gebracht werd huiswaarts gegaan…de volgende keer met een TomTom…als aanbeveling. !

Naar het overzicht