MENU
 

Dubbele cijfers voor JO13-1

06 september 2016

De 0-9 uitoverwinning in Wilnis in de eerste bekerwedstrijd was een welkome start, het geeft een lekker gevoel aan de start van het seizoen. Maar toch, het was, met respect natuurlijk, 'maar' een derdeklasser. Zaterdag 3 september traden de mannen, gesponsord door oer-Herthanen en schilders Van Asselen, aan in de tweede bekerwedstrijd van het seizoen: tegen derdeklasser SCH '44 JO13-2 uit Harmelen.

Dit gebeurde met allesbehalve een fitte selectie: Cayden Hoekman laat deze week ook nog schieten met zijn achillespeesblessure, Sander van Senten verzwikte zijn enkel vorige week in de warming-up en aanvoerder Mees van Zijtveld heeft last van een teruggekeerde irritatie aan zijn hak die hem meerdere seizoenen dwars zit. Daarbij waren linkspoten Jay Overdijk en Daan Plevier niet 100% fris, dus duidelijke, personele problemen. Gelukkig speelde JO13-2 vroeg in Wilnis, dus konden Dennis Bröker en Niels van der Moolen na hun 60 minuten nog aanschuiven. Gelukkig was goaltjesdief Niels Schoonderbeek vroeg bij de les en na een mooie combinatie over de as van het veld tussen aanvoerder Mats Klinkhamer en midmid Nick Verweij, kwam Niels Schoonderbeek alleen voor de keeper. Die omspeelde hij met gemak en schoof rustig de 1-0 binnen. Niet veel later was het na goed druk zetten van Kyan van Galen, opnieuw Niels Schoonderbeek die succesvol was en de score verdubbelde. Met 20 minuten spelen op de klok van de prima fluitende Martijn van der Horst, kwamen Niels van der Moolen en Dennis voor Daan en Jay en het liet niet lang op zich wachten tot zij zich profileerden. Niels van der Moolen stuurde met een schitterende dieptepass en eerste balcontact Kyan weg voor een dikke 100% kans. Terwijl Dennis slechts twee minuten nodig had om zijn eerste goal binnen te schieten na en combinatie met Niels Schoonderbeek ('Dat ging wel heel erg snel', aldus de verbijsterde Dennis). Tijn Eekhoudt zorgde nog voor een schitterende moment: de kleine, vaardige voetballer soleerde tussen vijf veel grotere tegenstander door in een hele kleine ruimte en wist met zijn pass ook direct een gevaarlijke aanval in te leiden.

3-0 met rust, een veel minder royale voorsprong dan vorige week en dus totaal geen rede om rustig aan te doen. En dat deed Dennis ook niet. Niels Schoonderbeek legde netjes af alleen voor de keeper en zodoende scoorde de invaller zijn tweede. Toen ging de score ineens heel snel. Mats strafte een fout van de keeper af legde een bal netjes over de keeper, Dennis maakte zijn hattrick op een pass van Mats en Kyan kopte schitterend een strakke Daan-voorzet tegen de touwen. Het klinkt alsof SCH nauwelijks voor het doel van Andy Theijsmeijer te vinden was en dat was eigenlijk ook wel zo. De verdediging met Sander de Vries, Mats, Tijn, Hein Otting en later Michel Passet verdedigden allemaal erg scherp en kozen op het juiste moment ook de aanval. Onmisbaar in het vloeiende aanvalsspel van de Herthanen tegen SCH waren Mats en Nick. Mats zoals altijd aanwezig met uitstekende passing en Nick die zijn eerste wedstrijd als midmid erg overtuigend speelde: constant aanspeelbaar voor zijn teamgenoten en hij hield het tempo hoog. En met 7-0, was de 'tien' natuurlijk een doel binnen handbereik. Kyan onderschepte met zijn snelheid een te korte terugspeelbal en ronde rustig af, Mats soleerde tussen vier geelzwarten door en schoot de 9-0 binnen en Kyan wist opnieuw in samenwerking met Daan een goal af te leveren. Het slotakkoord was, heel typerend voor de wedstrijd, voor invaller Niels van der Moolen die netjes de bal van Kyan afgelegd kreeg. Het samenspel, elkaar de bal gunnen en hard werken is een schitterende combinatie waarmee Hertha met veel vertrouwen richting de eerste competitiewedstrijden kan. Dankjewel Niels en Dennis voor het invallen!

Naar het overzicht