Hertha vecht zich naast de Vecht.....

09 april 2016

Terwijl hoofdcoach Kevin Overzee zich aan de andere kant van de wereld zich waarschijnlijk nog een keer omdraaide, vertrokken de mannen van coaches Duncan en Dobias richting Loenen. Daar, aan de andere kant van het water moest er gevoetbald worden tegen sv de Vecht. De eerste ontmoeting eindigde in een 3-4 winst voor de Vecht. De 3 doelpunten die toen vielen in een tijdsbestek van 2 minuten stonden nog vers in het geheugen gegrift van menigeen. De laatste weken wordt er intensief getraind op het "positiespel" en afronden. Dit in allerlei variaties. Afgelopen donderdag werd ook nog even scherp getraind op de 1-1 situaties. Kijken wie van de twee het snelst bij de bal was. Onze jonge Vinkeveense en Mijdrechtse voetballertjes zijn de ideale schoonzonen in wording, maar in het veld mogen ze wel wat "gemener" en " feller". Daar willen ze nog wel eens te lief zijn. Voor de wedstrijd werden ze daar op gewezen, tevens dat als er een tegendoelpunt viel ze niet gelijk hun hoofd moesten laten zakken, maar laten zien dat met strijd en passie er niet te spotten viel met deze Herthanen, en dat pakte prima uit gedurende de wedstrijd. Nadat er lekker was afgerond op het natte gladde veld, voorzien van konijnengaten?? kon de wedstrijd aanvangen. Sander van Senten en Lars van de Berg begonnen in de wissel. De eerste kans was voor Hertha, maar prompt viel de goal bij Rens. Een uitbraak die niet meer onderschept kon worden helaas. De mannen van de E1 lieten zien wat het plan was vandaag, strijd, passie en werklust. Twee minuten na de 1-0 lag de 1-1 in het mandje bij de Vecht. Een mooie aanval werd koeltje afgerond door Melle van der Linden. In de 10de minuut was het weer de Vecht dat op voorsprong kwam, 2-1. Hertha kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar was in de afwerking minder gelukkig. In de 20ste was het de Vecht wat op een 3-1 voorsprong kwam. Hertha was gevaarlijker maar zoals zo vaak "valt hij dan aan de andere kant"....

De mannen van de E1 lieten zich niet van de wijs brengen zoals besproken in de teambespreking, en na een schitterende aanval werd Alfie irving in stelling gebracht die met een mooi schot in de rechterbovenhoek op slag van rust de spanning geheel terugbracht in de wedstrijd, 3-2.

In de rust werd nogmaals gewezen op de persoonlijke duels. Hier kon en moest meer uitgehaald worden. De start van de tweede helft was geweldig. De Vecht werd direct onder druk gezet, en uit een goede balonderschepping wist Melle zijn tweede binnen te schieten, 3-3. Hertha zat op dat moment prima in de wedstrijd, maar net na de dubbele wissel ging het mis. Doordat enkele spelers nog niet helemaal goed stonden kon de Vecht uitlopen naar 4-3 en 5-3. Dat was een fikse tegenvaller. Maar Hertha zou Hertha niet zijn als ze zich niet uit held lieten slaan. Lars van den Berg, Daan van Rossum en Jaydi Smit zetten gelijk druk op de verdedigers van de Vecht. Ook Hertha's achterhoede stond goed te verdedigen. Tygo Woudstra, Tijn Eekhoudt en Sander van Senten streden voor elke bal achterin. Drie minuten na de 5-3 werd een mooie combinatie door het midden prima en koeltjes afgerond met de heerlijke linker van Daan. Hij schoof de bal mooi in de verre hoek. Hertha bleef druk zetten en kreeg kleine kansjes, echter op dat moment zonder resultaat. Tot aan de 20ste minuut. Alfie Irving kreeg de bal aangespeeld, kapte een man uit en schoot op het doel. Voor de wedstrijd had coach Duncan zijn spelers al gewezen op de lengte van de keeper en Alfie profiteerde daar optimaal van. Met veel precisie vuurde hij op het doel, waar de keeper net iets te ver voor zijn doel stond. Hij toucheerde de bal nog wel met twee handen, maar de bal viel toch binnen, 5-5. Een meer dan terechte gelijkmaker en met nog 5 minuten op de klok zat er wellicht meer in. Helaas konden de jonge Herthanen er niet meer uithalen, ze kregen nog een paar kleine kansen. Ook de Vecht kreeg nog een paar kansen maar de achterhoede en keeper Rens van der Moolen bezweken niet meer. Na het eindsignaal was een grote vreugde in het Vinkeveense kamp. Het eerste punt was binnen, er is een duidelijk stijgende lijn zichtbaar. De mannen uit Vinkeveen waren de morele winnaars vandaag en mogen trots zijn op hun prestatie.