MENU
 

Enerverende landelijke jeugdtrainersavond bij SV Hertha

14 maart 2016

De landelijke jeugdtrainersavond op de locatie van S.V. Hertha leverde een unieke bijeenkomst op. Gezien de goede opkomst is duidelijk dat het scholen van jeugdtrainers gewenst is.

Net als bij de eerdere landelijke jeugdtrainersavonden zorgde het interactieve en praktijkgerichte programma ook in Vlaardingen voor veel enthousiasme bij de trainers van de diverse verenigingen. De ""rode draad"" in deze jeugdtrainersavond was de coaching van jeugdspelers.

De organisatie was in handen van www.jeugdvoetbalopleiding.nl. Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een toenemend aantal verenigingen en kiest voor clubspecifieke scholing van jeugdtrainers.

Tijdens de demo werden verschillende coach principes toegepast en tevens konden de deelnemers ook al op het veld van gedachten wisselen met de docent. De talentvolle D-spelers en speelsters van S.V. Hertha toonden zich een perfecte proefklas.

Na de praktijk van het coachen op het veld volgde een uiteenzetting van de visie en structuur van het coachen van jeugdspelers. Met name de uitgangspunten van het vragend coachen, begeleidend coachen en situatief coachen spraken de aanwezige jeugdtrainers bijzonder aan.

Na afloop werd er informeel nagepraat en was er volop ruimte om te netwerken met andere verenigingen. Kortom een zeer geslaagde jeugdtrainersavond.

S.V. Hertha bedankt Mark de Horn van jeugdvoetbalopleiding voor deze geweldige avond.

Naar het overzicht