E1 laat in 9:9-wedstrijd zich van hun goede kant zien‏

22 februari 2016

Vakanties, vakanties.. Normaal gesproken een buitengewoon lastige klus om überhaupt 7 spelers bij elkaar te krijgen. Maar alle Brouwer-Boys van de E1 konden op 20 februari gewoon een balletje trappen. Toen oefentegenstander RKDES werd gecontacteerd, stelden zij een 9:9-oefenwedstrijd voor: onze E1 tegen de nieuwe E1 voor komend seizoen bestaande uit huidige E2'ers en F1'ers. Waar de Herthanen in de eerste klasse vaak tegen een overdaad een tweedejaars, sterke en goede tegenstanders komen te staan, waren zij nu een keer de bovenliggende partij. Niet alleen voetballend, maar ook fysiek. Zeker met de toevoeging van de grote, sterke E2'er Thijs Stroet, die het aantal Herthanen op 10 bracht. Daarbij konden aanvoerder Tijn Eekhoudt, Tygo Woudstra, Sander van Senten en Jaydi Smit de volle zestig minuten voetballen, iets wat ze volgend jaar in de D nog vaker staat te wachten.

Al vrij snel wisten de Herthanen zo waar eens op voorsprong te komen: uit een indraaiende corner van Daan van Rossum richting de eerste paal, was het Tijn die de bal keurig en strak achter de keeper uit Kudelstaart schoot. Toen na tien minuten middenvelder Melle van der Linden de score verdubbelde, kwam Hertha wat minder goed tot voetballen toe. Buitenspelers Lars van den Berg en Daan wisten het veld minder goed breed te houden, waardoor het erg druk en vol werd in het centrum. Spits Alfie Irving en de middenvelder kregen het daardoor wat lastiger. Echt in flinke moeilijkheden kwam Hertha in de eerste helft echter niet en anders kon het rekenen op de indrukwekkend keepende Rens van der Moolen. De eerstejaars keeper leek geen enkele moeite te hebben met de terugspeelballen die hij niet meer in zijn handen mocht pakken of met uittrappen vanaf de grond na een achterbal. Jaydi wist nog één keer helemaal vanaf de linksback-positie op te stomen en schoot venijnig in de hoek, maar deze werd goed gepakt door de keeper. Vlak voor rust kon Hertha nog een doelpunt noteren. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Thijs, die geen moment nadacht en liet zijn wat een heerlijke trap hij in zijn rechter heeft. BOEM zo de rechterbenedenhoek in, onhoudbaar en 3-0.

Ondertussen hadden coaches Duncan van Senten en Kevin Overzee wat wisselingen in gedachten: Alfie wisselde van plek met Lars, Thijs ging vanuit de verdediging aan de slag en Jaydi kon daardoor meer gaan aanvallen. En na één minuut in de tweede helft, lag de 4-0 al tegen de touwen. Alfie ontfutselde de bal van de keeper en schoot 'met swag' (zo heet dat tegenwoordig) het balletje met buitenkant voet binnen. Een startschot voor een goede tweede helft, maar waar RKDES ook zo nu en dan er gevaarlijk uitkwam via de counter. De linksbuiten van de tegenstander kon enkele kansen niet afronden, mede door goed verdedigend werk van Tygo, Sander, Thijs en natuurlijk Rens. Soms was Hertha genoodzaakt om even de mannen goed neer te zetten, iets wat uitstekend gedaan werd door aanvoerder Tijn. Samen met maatje Melle op het middenveld verdeelde zij het spel. Tijn wist halverwege de tweede helft met een ogenschijnlijk makkelijke actie en dito pass Jaydi 'Smitje' vrij te zetten die de bal uiteindelijk bij Daan wist te krijgen. Goed naar binnen gesneden, nam Daan knap de bal aan, draaide zich om en schoot in de stuit de bal via de binnenkant van de paal/kruising de bal knap binnen. Vijf minuten voor tijd counterde Hertha naar 6-0. Smitje liep samen met de goed spelende Lars op de keeper af en schoot zelf binnen. Lars wist knap als spits zich goed aanspeelbaar te maken en daardoor kon Hertha makkelijker voetballen. Het slotakkoord was van Melle die goed de gecreëerde ruimte van Lars, die zichzelf goed aanbood, wist te benutten en strak de bovenhoek wist te vinden.

De prima fluitende Gerard van Boksel floot na 60 minuten voor het einde van de wedstrijd, waar met tevredenheid op teruggekeken kan worden. De mannen hebben laten zien wat ze kunnen, ook in het lastigere 9:9-voetbal. Volgende week zaterdag zijn ze vrij en in maart staat de derby tegen Argon op het programma.