MENU
 

Wedstrijdverslag DOB 1 - Hertha 1 2 - 3

22 februari 2016

Afgelopen zaterdag stond voor Hertha de lastige uitwedstrijd tegen DOB op het programma. Alle ploegen die bovenin meedraaien hadden het hier lastig. Hertha was dus gewaarschuwd. Het weer speelde niet mee want mede door de regen van voorgaande dagen was het een moeilijk te bespelen veld.

Desondanks kwam Hertha goed uit de start blokken. Hertha was fel en DOB was steeds snel de bal kwijt. Na een paar goede aanvallen nog zonder resultaat kwam de bal na een goede combinatie bij Chris van Rijn die de bal vrij kon voorzetten en Rick Aarsman vond. Hij schoot de bal feilloos in de onderhoek. 0-1. Hertha ging opzoek naar een volgende goal. DOB probeerde het Hertha lastig te maken met lange ballen. Door de harde wind was dit vaak moeilijk te verdedigen. Na een half uur spelen kreeg Hertha een vrije trap die werd genomen door Marco Weinreich. Hij zette de bal voor. De keeper van DOB verkijkt zich op de bal en gaat over hem heen en valt binnen. 0-2. Het leek een makkelijke middag te gaan worden voor de Vinkeveners. Na de 0-2 verslapte Hertha, er werden veel duels verloren en DOB kreeg hierdoor een aantal kansen. Na slecht uitverdedigen van Chris van Rijn kwam de bal bij een aanvaller van DOB. Hij omspeelde een verdediger van Hertha en kon de bal voorgeven waar twee spelers van DOB vrij stonden en de bal kon makkelijk binnen geschoten worden. 1-2. DOB ging opzoek naar de gelijkmaker. Hertha had het lastig en kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden. Na een goede diepe bal van een speler van DOB kon aanvoerder Thom van Rijn nog maar net redding brengen met een sliding. Waarna hij en de aanvaller van DOB op de grond lagen. De aanvaller van DOB stond op en ging vervolgens weer makkelijk naar de grond. De scheidsrechter trapte erin en gaf een penalty aan DOB. Aan Keeper Wouter Moen om de penalty te stoppen. Moen dook de goede hoek in maar de bal ging onder hem door. 2-2
Na rust probeerde Hertha de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Mede door het moeilijk te bespelen veld werden beide ploegen niet echt gevaarlijk. Totdat Hertha halverwege de tweede helft een vrije trap krijgt. Marco Weinreich stond weer achter de bal en gaf goed voor. Een verdediger van DOB werkte de bal niet goed weg en Jorg Landwaart kon de bal inschieten en scoren. 2-3. DOB probeerde door aanvallender te gaan spelen de gelijkmaker af te dwingen. Hertha verdedigde goed en hierdoor bleef het bij een 2-3 overwinning voor Hertha.

Door deze overwinning is Hertha gestegen naar de 6e plek in de competitie. De volgende wedstrijd speelt Hertha op 5 Maart tegen koploper Victoria. Wij nodigen u graag uit om te komen kijken en Hertha aan te moedigen in deze lastige wedstrijd.

Naar het overzicht