Wedstrijdverslag Hertha 1 – OSO 1 2 - 2

22 februari 2016

Afgelopen zaterdag heeft Hertha de competitie hervat tegen OSO uit Loosdrecht. Na een relatief lange winterstop, met veel trainingen en oefenwedstrijden waarin wisselende resultaten werden behaald, moesten de punten in huis gehouden worden.

OSO, die nagenoeg hetzelfde presteert dan Hertha, wilde maar al te graag drie punten mee naar huis nemen, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Hertha begon de wedstrijd duidelijk met de wil om te winnen. De ploeg die bij vlagen erg goed spel liet zien, en dominant speelde ging steeds meer kansen creëren en kwam steeds dichterbij de goal van de tegenstander. Uiteindelijk werd met veel druk naar voren gevoetbald en kwam de bal in de voeten van spits Dave Ruijzenaars, die open kon draaien en de andere spits Jorg Landwaart na een zeer goede loopactie alleen op het doel af kon sturen. Landwaart omspeelde de keeper en kon 1-0 op het bord aantekenen.

Niet lang na deze 1-0 ging Hertha verder op zoek naar uitbreiding van die score, maar onnodig balverlies op het middenveld leidde de counter in van OSO. Slordig in de omschakeling en de spits niet goed afdekken zorgde voor de 1-1.

Hertha was wel weer even wakker geschud en leerde direct van de fouten. Vrijwel direct na de tegentreffer werd Thom van Rijn in het veld gebracht om meer rust te brengen. Op die manier was er langer balbezit en konden de spitsen gezocht worden van Hertha. Er werd met veel druk op de bal gespeeld en dat zorgde ervoor dat OSO er niet meer uit kon komen. Door deze druk vast te houden resulteerde dat in balbezit voor Jorg Landwaart aan de rechterkant van het veld. Landwaart zag dat Dave Ruijzenaars uit de rug van de tegenstander wegliep en geeft de bal strak afgemeten voor op Ruijzenaars die op zijn beurt de bal klaar legt voor de ingelopen Rick Aarsman die de bal onberispelijk in de onderhoek schuift. 2-1

In de tweede helft probeerde Hertha deze voorsprong verder uit te buiten, maar OSO liet blij vlagen merken dat het niet zomaar de punten in Vinkeveen ging laten en probeerde met veel strijd en passie de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hier kwamen zo af en toe stevige duels en kansen bij kijken, maar de teller bleef staan. Hertha probeerde steeds voetballend de oplossing te zoeken, maar leek soms zichzelf te verbijten op de stugge tegenstanders. Halverwege de tweede helft krijgt OSO een corner.. Deze komt uiteindelijk in het gebied van Wouter Moen waar meerdere verdedigers onder staan. Twijfel bij Moen en de verdedigers zorgde ervoor dat de spits van OSO vrij simpel de bal van dichtbij binnen kon koppen 2-2.

Over en weer waren er nog kansen voor beide partijen, maar uiteindelijk moet Hertha de punten delen met OSO en hopelijk kan de ploeg van Van Burik aankomende week tegen laagvlieger, maar lastige tegenstander DOB de 3 punten meenemen naar Vinkeveen.