MENU
 

HerthaC2 neemt de winst uit 't Gooi mee naar huis met 0-3 !‏

15 februari 2016

Voor de wedstrijd was duidelijk dat er tegen ’t Gooi moest worden gewonnen daar de koploper Argon C5 tegen de vissers uit Spakenburg zeer goed opdreef waren. Met Finn Colly in de ziekenboeg en daardoor gelijk in de 1-4-4-2 opstelling Mats Holtrop i.p.v. .Finn Colly en Kay nog niet fit aan zijn knie werd de wedstrijd door Mats Holtrop afgetrapt.

Met gelijk druk naar voorzetten betaalde gelijk in een weer fraai doel punt uit door dat een gave steekpass Wouter de Waard bereikte en deze de keeper het nakijken gaf….0-1

Dit zou rust in team moeten brengen maar dat deed het niet Hertha speelde vrij onrustig wist daardoor geen bal bezit te houden doordat er nauwelijks werd geprobeerd werd goed naar elkander te passen maar veel de bal paniekerig de bal aan de kwijtraakte door schoten zonder visie cadeau aan de tegenstanders te geven ..!

Mats Holtrop werkte met volle overgave op zijn nieuwe positie en maakte de meeste km op het veld maar ondanks dat werd duidelijk dat de wat meer technische Finn Colly node werd gemist.

Anderzijds was eerste tegengoal voor ‘t Gooi een “wake up “om feller op de bal te zitten wat resulteerde in een hoekschoppen verhouding van 16 -4 over de hele wedstrijd wat aangaf dat de wedstrijd veelal werd gedomineerd door de tegenpartij maar onderweg naar het goal de absolute uitblinker verdediger Stein Brabander steeds tegen kwamen en daarbij de keeper Kay te Beest zijn betrouwbare vorm toonde.

Al hou wel het voetbal van Hertha van verre en schoonheid prijs verdiende werd Wouter de Waard met een geweldige pass van Kay Okkerse aangespeeld hoewel Wouter al wat kansen had gemist tegen de paal en een vrij voor de keeper verzilverde deze wel en bracht hier mede de stand op 0-2 waarna met deze stand de rust werd in gegaan. Daar werd een het duidelijk dat ondanks de stand een geladen peptalk met van leiding en coach plaats vond.

Met wissels begon Hertha de tweede helft met meer echt voetbal mede door hard werken en goed opvallend spel van Jacob Biemond en Enzo Schnabel en Jimmy van de Wildt die daar een groot deel in hadden .

Het betere voetbal van Hertha met nu Brian van de Hulst in naar voren geschoven positie in het veld gekomen voor de geblesseerde Kay Okkerse resulteerde dat Hertha met een goede aanval via een pass naar buiten van de hard werkende Rowan Kools Wouter de Waard werd aan gespeeld die bij de zijlijn in bezit van de bal en kwam op een miraculeuze dribbelend en vechtend met zij gehele lichaam voorbij drie verdedigers vrij voor de keeper en lopte de bal over de keeper en tekende daardoor zijn mooiste doelpunt van de 28e van deze competitie aan en werd het toch nog 0-3.

Met de eind signaal bijna in het gehoor belofte het een weer een unieke kans voor de captain Bob Liesveld te worden die lang heeft droog gestaan en nu via en correct gegeven penalty door de zeer goed fluitende scheidsrechter 0 -4 te maken…maar helaas werd zijn zeer goed ingeschoten penalty door de keeper gestopt waarbij de scheidsrechter die bewees geen thuisfluiter te zijn daar hij constateerde dat de keeper te vroeg had bewogen dus kreeg Bob een herkansing die hij werderom zeer goed in schoot ..maar toen bewees de keeper zijn kwaliteit en stopt hij de bal opnieuw.

Tevreden met het resultaat en opgeheven hoofd kon Hertha karavaan huiswaarts en zich op maken voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Spakenburg aankomende zaterdag.

 

Naar het overzicht