Hertha C2 goed uit de startblokken tegen Vlug en Vaardig met 5-0‏

25 januari 2016

Met met twee geblesseerde spelers Bob en Brian op de bank startte Hertha met vanaf de aftrap gelijk met een geraffineerde opzette aanval en zette de Wouter de Waard vlug en vaardig zoals veelal de gasten na 30 sec al op achterstand. 1-0 .

Hiermede was de toon gezet en speelde Hertha als jonge stieren verder op het nieuwe frisse kunstgras ..en beloofde het een echt feestje te worden om de feestvreugde rondom de opening van het nieuwe clubhuis en een extra dimensie te geven.

Hertha bleef de bovenliggende partij en bleef kansen creëren door goed aanvallend voetbal en kon de tweede treffer niet uitblijven toen de bal na 10 minuten op slof van de voortreffelijk spelende Kay Okkerse kwam die deze als een raket achter de verbaasde keeper schot...en hierbij zijn solo oefening daags te voren zag beloond ..2-0. !!!

Hertha bleef het publiek vermaken met goed voetbal niet alleen in aanvallend opzicht maar ook klikte het in verdediging goed met Nick , Mats en de zeer bewegelijke snelle Stein alsmede de degelijke "outputzer "Rowan en de niet onbelangrijke betrouwbare keeper Kay te Beest waardoor de gasten niet tot echte doelrijpe kansen kwamen.

Anderzijds bleven de kansen voor door passie bij Hertha komen en al werden een paar kansen door om zeep geholpen door de onfortuinlijk spelende spits Finn Colly en een door de ondanks goed spelende Vincent Fernhout..!
Wouter de Waard liet echter zien dat hij vorm na een winterstop had behouden door na weer een goed samenspel 3-0....te scoren ..!

De gezonde rivaliteit van de spel verdeler Kay en snelle coalities dief Wouter resulteerde in een derde treffer voor Kay weer uit een goed hard schot over 20 meter en speelde hij zich in de kijker van werkeloze coaches waarvan de wedstrijden waren afgekeurd en werd de stand 0-4

Bij de Vlug en Vaardig spelers uit Amsterdam zakte de moet in de voetbal schoenen maar bleef men moedig door spelen maar bleef het ondermaats en onderscheidde alleen de aanvoerder zich door wel met passie ,inzicht en techniek en moest het team anderzijds ook nog zonder reserves stellen !

Maar al was het feest bij Hertha .....Wout de Waard bouwde zijn eigen feestje door in de 25 ste minuut op weer door inzet en op sublieme wijze zijn 25 ste doelpunt voor zijn team te scoren ..proficiat .. 5-0...maar maakte hij naast de leiding ook zijn Oma in de dug-out zeer gelukkig..!!

Na rust werd er een kentering in de wedstrijd zachtjes zichtbaar en verdween de nodige passie in het spel Hertha en werd er onzorgvuldig met het balbezit om gegaan ...wat resulteerde in gevaarlijke situaties op de helft van Hertha....!!
Als gevolg daarvan werden de kansen voor de thuisploeg minder ...en stevende de wedstrijd af na een toch klinkende verdiende overwinning met dank aan de goed leidende scheidsrechter Yur Van Der Horst en zijn assistent Arie Brabander