MENU
 

Zonder Respect geen Voetbal

08 december 2012

Dit weekend staat het voetbal stil bij de tragische gebeurtenis waarbij assistent scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Iedereen is geschokt en leeft mee met de familie, vrienden en de vereniging. De waarden en normen die we kennen en respecteren, zijn ver overschreden. Het is belangrijk om samen stil te staan bij wat er is gebeurd en om ons af te vragen: Hoe nu verder? Het is tijd voor bezinning.

Dat is waar het hier om gaat: dat we met elkaar stil zijn en met het hele voetbal laten zien dat dit nooit meer mag gebeuren. Respect is meer dan een woord! Ook Hertha heeft waarden en normen waar ieder lid zich aan dient te houden en deze zijn verwoord in ons beleidsplan:

De speler gaat op een sociale manier om met teamgenoten en jeugdleiders;

De speler gedraagt zich op sportieve en correcte wijze ten opzichte van medespelers en (jeugd-) leiders, maar ook ten opzichte van tegenstander en scheidsrechter;

De speler onthoudt zich van vernielingen, onfatsoenlijk gedrag, pesten, ruw spel en/of onnodige vervuiling van andermans eigendommen. Hieronder worden tevens de tenues en trainingspakken van Hertha en de kleedkamers, parkeerplaats en fietsenstalling verstaan;

Van de spelers wordt verwacht dat ze na de wedstrijd afscheid nemen van hun tegenstanders en de scheidsrechter door het geven van een hand.

Wangedrag kan door de (jeugd-) leider of (jeugd-) trainer direct worden bestraft door uitsluiting van training en/of wedstrijd (overigens zonder de spelers alleen en zonder begeleiding naar huis te sturen). Dit wordt bij herhaling gevolgd door disciplinaire maatregelen door het hoofdbestuur. De ouders van jeugdleden zullen daarover worden geïnformeerd;

Wanneer spelers zich niet houden aan het bovenstaande en/of andere afspraken en regels, kan het hoofdbestuur disciplinaire maatregelen tegen de betreffende speler nemen. Deze beslissing hierover zal altijd gezamenlijk genomen worden door twee leden van het hoofdbestuur. Sanctiemaatregelen zullen altijd worden besproken met dan wel worden meegedeeld aan de betreffende speler en wanneer het een jeugdspeler betreft ook aan diens ouder(s)/ verzorger(s).

Niet alleen leden dienen zich te gedragen, dat geldt zeker ook voor de ouders. Belangstelling tonen staat op de eerste plaats en aanmoedigen wordt daarom zeer op prijs wordt gesteld. Schelden op spelers, leiders, tegenstanders en/of scheidsrechters behoort nadrukkelijk niet tot aanmoedigen en is daarom TABOE. Ouders die dit toch doen, zullen door de leider of een aanwezig bestuurslid verzocht worden zich te matigen dan wel verzocht worden te vertrekken; Tijdens de wedstrijd laten de ouders de leiding over aan de jeugdleiders.

Mits de weersomstandigheden het toelaten wordt deze week weer getraind. Heb je behoefte om over voorgaande te praten doe dat dan aan het begin van de training. Vooral van belang is zelf het goede voorbeeld te geven door je aan onze regels te houden. Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de ouders.

Namens het bestuur S.V. Hertha

Naar het overzicht