Winterse opening van nieuw kunstgrasveld door E1!‏

18 januari 2016

De E1 van Hertha kan zich weer opmaken voor een uitdagende competitiehelft waarin men meer punten wilt gaan halen dan de vorige seizoenshelft. Lastige tegenstanders, maar Hertha wist vaak net niet de winst of een gelijkspel uit het vuur te slepen. Afgelopen oefenwedstrijd werd met 5-2 verloren van Muiderberg, dus een opsteker in de vorm van een overwinning zou lekker zijn voor de mannen. Zeker wanneer je als team het nieuwe kunstgrasveld voor het eerst in gebruik kan nemen. Dat openen hing trouwens nog even aan een zijden draadje: de afgesproken oefentegenstander moest vanwege zeer trieste omstandigheden op donderdag afzeggen. Gelukkig waren de E2-mannen van KFC uit Koog aan de Zaan (hulde aan Facebook) nog niet voorzien en wouden afreizen naar Vinkeveen.

Toen scheidsrechter Leo Clement de wedstrijd in gang zette, was het nog droog, maar niet veel later begon het flink te sneeuwen. In heel koude omstandigheden, met wind tegen, moest Hertha kijken of het een goede start kon maken in de wedstrijd. Er werd aanvallend gespeeld door de Herthanen, maar dat zorgde voor de 0-1 van KFC omdat de verdedigers even de aanvallers uit het oog waren verloren. Gelukkig duurde het antwoord van Hertha niet lang. 'Rots in de branding' Sander van Senten dribbelde goed op en wist met een droge knal (één van het weinige dat nog droog was) heerlijke gebruik te maken van het snelle kunstgras: 1-1. Het werd uiteindelijk een doelpuntrijke eerste helft, na de 1-2 was het Daan van Rossum die goed doorzette en opnieuw een gelijkmaker voor Hertha tegen de touwen schoot. Lars van den Berg, ondertussen echt op stoom aan het raken in zijn nieuwe team, prikte er ook gewoon even twee in. Kort voor rust zorgde Tijn Eekhoudt voor de 5-3 tussenstand, met een mooi afstandsschot.

Met de rust, wind tegen in de eerste helft en een tegenstander die geen wissels meer had, werd besloten om gewoon net zo voortvarend door te gaan. Ondertussen waren de kids zeiknat, verkleumd en werd besloten om de Herthanen maar 2 á 3 minuten aan de kant te houden. Ondanks de vele wisselingen, leek Hertha gestructureerd de score uit te breiden. Nadat Lars zijn hattrick voltooide, wisten Alfie Irving (2x), Jaydi Smit en Melle van der Linden ook nog te scoren. Ondertussen waren verdedigers Tygo Woudstra en Sander 'halve buitenspelers' geworden. En vanaf de flanken kwam ook gevaar. Alfie wist met een afgemeten voorzet de kleine Daan te bereiken die vrij binnen kon koppen. Na de vierde goal van KFC zorgde Tijn uiteindelijk voor de 12-4 eindstand. Die tegengoal was ook één van het weinige wat KFC kon doen om keeper Rens van der Moolen niet vast te laten vriezen aan het veld in de tweede helft.

Zaterdag wordt er afgetrapt voor de competitie en is de nieuwe kantine ook officieel geopend. Hertha mag aantreden tegen Breukelen E1, welke het de vorige keer erg lastig had met de Vinkeveners. Het werd toen 2-3 voor Breukelen.