Hertha D1 sluit 2015 in stijl af

14 december 2015

Bovenkerk, 5 december 2015. Vandaag de laatste krachtmeting vóór de feestdagen tegen Roda 23, één club met bijna 100 jaar clubhistorie.

Niet te verwarren met Roda uit Kerkrade want dan waren we nu nog niet thuis geweest….Het was deze zaterdag nogal “winderig”…. Dit keer niet in de kleedkamer van de Vinkeveners maar buiten met een stevige Zuidwester dwars over het veld. Maar ook daar hebben deze mannetjes inmiddels ervaring mee.

Met dit keer Mats (Koetje) Klinkhamer op de libero-positie walste de Vinkeveense aanvalmachine door Bovenkerk. Met goed positiespel, sámen spelen en vooral doorjagen op de helft van de tegenstander.

En dan kan er ook nog altijd geleund worden op meevoetballende verdedigers zoals Lucas, Tibor, Daan, Vince en Sander. De wil om vandaag te winnen leverde al gauw kansen op voor Sem (net naast) en een schot van Me(e)ssi (Mees) op de paal. Maar na vijf minuten vond Sem het eerste gaatje in de goal van Roda. 0-1. Kort daarna was Ciaran er als de kippen bij om ook de 0-2 binnen te schieten. Roda counterde tegen. 2-1. Het was Rens “van der Kapbeweging” die nota bene (bijna) vanaf de achterlijn de bal hoog in de touwen schoot. 1-3. Een prima aanval opgezet door Mats en Tibor werd door linkerspits Mees zeer professioneel afgemaakt. 1-4. Frans-jozef van Egmond altijd goed voor een goal, dus ook vandaag, dit keer net voor rust : 1-5. RUST.

De tweede helft; direct een schitterende combinatie die werd bekroond met een fraaie goal van Jaiden van der Sloot. 1-6.

Me(e)s(s)i liet nog even zien hoe je een bal “schitterloos” over de keeper in het doel laat ploffen. 1-7. Vroeger zag je dit soort doelpunten elke week bij Ajax maar daar spelen ze nu eerst liever de bal nog een keertje breed of terug op de keeper. Over keepers gesproken. Luca Irving had vandaag bijna

“een snipperdag” kunnen nemen maar de ballen die voorbij kwamen had die gewoon allemaal “klem”. Ciaran (Manchester) voerde de score nog even verder op met een knappe schuiver in de korte hoek. 1-8. Dribbelkoning Yanick liet alle Roda-verdedigers omvallen en gunde de goal aan “Kokkie” Rens en zo werd het 1-9. Een knappe aanval van Roda resulteerde in een eindstand van 2-9.

Een mooie afsluiting van een eerst seizoenhelft met een stel talentvolle voetballertjes die drie keer in de week plezier hebben met elkaar en waar ze bij Hertha hartstikke trots op zijn (en zullen blijven).