Wedstrijdverslag Olympia ‘25 1 – Hertha 1 2 - 1

10 december 2015

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van 2015 op het programma. Sinds de start van de tweede periode heeft Hertha 7 punten verzameld en waren alle tegenstanders al een keer geweest. De returns zijn begonnen en wel tegen Olympia ’25. De ploeg die aan het begin van het seizoen Hertha op 3-3 wist te houden. Zou Hertha nu de drie punten mee naar huis kunnen nemen?

Direct vanaf de aftrap nam Hertha het initiatief en naarmate de eerste helft vorderde kon de ploeg van Ton van Burik iets meer druk op hun middenveld en verdediging geven zodat Olympia steeds meer moeite had om hun sterke spits te bereiken. Dit resulteerde dat Olympia veelvuldig de keeper moest zoeken en in de 25e minuut was daar een te korte terugspeelbal van de rechtsback op hun keeper. Jorg zette goed door en kon de 0-1 op het scorebord laten noteren.

Na deze 0-1 kon Hertha niet verder overtuigen en gaf Olympia meer ruimte om te voetballen. Daar waar Olympia snel kon omschakelen om hun voorhoede te bereiken, sprong de thuisploeg net zo slordig om met de kansen als Hertha.

Hertha had erg veel moeite met de sterke en behendige spits van Olympia die vaak werd gezocht. Dit plan pakte vlak voor rust ook goed uit voor de thuisploeg, want na een snel omschakelmoment kon de spits weggestuurd worden en na een slimme actie kon de spits in de korte hoek de 1-1 aan laten tekenen.

Tweede helft
Hertha besefte dat het de 2e helft over een andere boeg moest gooien. Trainer Ton van Burik bracht Ski Klesman en Neil Klesman in om meer druk naar voren te zetten, achterin gingen de Vinkeveners 1 op 1 spelen. Dit pakte direct goed uit. Hertha zette de thuisploeg vast en veroverde alle tweede ballen, dit resulteerde in een niet te missen kans voor de ingevallen Ski Klesman, maar zijn inzet ging net naast. De gemiste kans kwamen de Herthanen duur te staan, want de thuisploeg strafte een onoplettendheid in de Vinkeveense verdediging wél direct af. De bal viel tussen de laatste linie en doelman Wouter Moen in, waarna de spits er als eerste bij was om de 2-1 binnen te schieten.

De achterstand kwam hard aan bij Hertha. Het voetbal verdween uit het spel. Hertha speelde onrustig en slordig, de duels werden niet meer gewonnen en de thuisploeg kon in de counter nog een paar keer gevaarlijk worden. De tijd om het tij te keren tikte weg. In de 70e minuut kreeg Hertha plotseling een strafschop, na hands van de verdediger van Olympia. Aanvoeder Thom van Rijn kon de toegekende strafschop echter niet omzetten in de gelijkmaker, zijn inzet werd gekeerd door de Hilversumse doelman. Na deze nieuwe tegenslag kon Hertha er geen slotoffensief meer uitpersen en werd het nauwelijks nog gevaarlijk. Hertha liep hierdoor tegen een onnodige nederlaag aan en gaat met een kater de winterstop in. De volgende wedstrijd is pas 13 februari, dan speelt Hertha thuis tegen OSO.