MENU
 

Hertha C2 met lege handen naar huis bij Olympia 25 C2 door missen van doelrijpe kansen 5-4‏

30 november 2015

Met buiten gewoon zonnig weer en een prachtig kunstveld zonder Ties ,Enzo werd aan de wedstrijd begonnen en had Wouter bijna een nieuw record op zijn naam gebracht door uit de eerste aanval over rechts de bal achter de keeper te trappen maar de vroege vreugde gesmoord doordat werd deze poging door vermeend buitenspel werd afgekeurd.

Een aanval van de thuisploeg bijna 2 minuten later daarna bekoelde gelijk de positieve stemming van leiding en aanhang van Herta door een snelle tegengoal 1-0.

Het was prettig te zien dat Hertha in het veld daar niet onder gebukt gingen en werd er gelijk weer druk naar voren gezet

Bij tegenaanval werd deze even buiten het strafschot gebied op een ondisciplinaire wijze onderbroken waardoor de goed leidende scheidsrechter een vrije trap gaf elke Bob deze keer toekende aan Kaj Okkerse..die deze prachtig en gedecideerd hard en buiten het bereik van de keeper raak schot en de stand op 1-1 bracht.

Deze stand was een afspiegeling van de strijdlust ofschoon duidelijk te zien wat dat de thuisclub veel met goed voetballend vermogen het spel beheerste en Hertha slechts met veel opportunisme de bal naar voren kon brengen en weleens waar kansen creëerde maar daardoor veel onnodig bal verlies werd geleden.

Het gevaarlijke situaties die daardoor in de verdediging ontstonden werd zoals gewoonlijk vakkundig door Stein Brabander geëlimineerd .

Een mooie aanval door goede uittrap van de sterk keepende Kay te Beest (gesouffleerd door zijn moeder..!) werd opgepakt door Rowan Kools die in een snelle omhaal de weer weergaloze Waard de Waard in stelling bracht waarmee hij de stand op 1-2 kon brengen. Het beter voetballend vermogen van de thuisclub betaalde zich uit met enig geluk weleens waar ..Bij de een hoekschop van de thuisclub taste Kay verblind door de scherpe zonnestralen mis en verdween de bal via de paal in het doel .. 2-2

De thuisclub rook toen kansen en bleven gedisciplineerd de bal beter rond spelen en ontbrak bij Hertha aan de het aan de vereiste balvastheid en dat extra stapje bij verdedigende acties waardoor er een aanvalsfase ontstond met veel afgemaakte kansen voor de thuisploeg 3-2...4-2...5-2..!!

Bij deze stand werd Hertha gelukkig wakker en een reeks van goede aanvallen waren hiervan het gevolg....en gaf Wouter de Waard het meegereisde gezelschap weer hoop door weer een goede aanname en solo sprint met bal weer alleen voor de keeper te komen en heel cool en zeer geraffineerd de bal langs keeper te passen .. 5-2 ..niet veel later was de captain Bob Lieshoudt die uit een moeilijke overzichtelijke positie 5-4 aantekende.

Daarna was het Wouter die wederom tot tweemaal toe door goed inpassen van zijn team zich doelrijpe kansen creëerde maar door zijn gretigheid niet die trefzekerheid kon brengen om die kansen af temaken welke eigenlijk zijn handelsmerk is..!

Het gevoel weleens waar tegen de verhouding in was dat Hertha er nog in zou slagen en overwinning er uit te slepen.. echter de spits met de naam “Pechvogel “zag kans in de laatste minuten een doelrijpe kans.. met een keeper 5 meter te ver voor zijn doel de bal hier alsnog over heen te schieten alsmede nog een gemakkelijker super doelrijpe kanskans 5 meter voor een leeg doel ..een meter eveneens naast te schieten ..!

Zijn omgang met eventuele chinezen en de “matchfixing”wordt nader onderzocht...!!

Met dit onnodige verlies maar na een zeer spannende wedstrijd alsnog teleurgesteld huiswaarts gegaan..

Naar het overzicht