’t Gooi – Hertha 1-2

19 november 2015

Zaterdag 14 november stond de uitwedstrijd tegen ’t Gooi op het programma. ’t Gooi stond op de 7e plek en Hertha op de 10e, het beloofde daarom een pittige wedstrijd te worden voor Hertha. Na de teleurstellende resultaten van Hertha de afgelopen wedstrijden was dit een mooie kans om te laten zien dat er zeker wel gevoetbald kan worden in Vinkeveen.

1e helft

Hertha beschikte over een grote selectie van maar liefst 19 man waardoor er met volle kracht aan de wedstrijd begonnen kon worden. Het beloofde een mooie middag te worden op het grasveld bij ’t Gooi. Hertha trapte af en begon fel aan de wedstrijd al snel was Hertha de bovenliggende partij en zakte ’t Gooi in om hun spits van lange ballen te voorzien. De buiten spelers De Groot en Juch kregen veel ruimte aan de flanken waardoor er veel voorzetten het 16 meter gebied in kwamen. Hertha miste echter de scherpte om gevaarlijk te worden voor het doel van ’t Gooi. Nadat de druk op de goal van ’t Gooi groter werd ontstonden er ook steeds meer kansen maar de bal ging er niet in. Na ongeveer een half uur spelen kreeg ’t Gooi hun eerste kans, na balverlies van Hertha op het middenveld kon de buitenspeler vrijgespeeld worden die op zijn beurt de bal teruglegt op de penaltystip en Hertha stond 1-0 achter. Het doelpunt viel tegen de verhoudingen in maar het schudde Hertha wel wakker. Voor het rustsignaal speelde Hertha een goede periode met een paar goed uitgespeelde kansen maar alsnog bleef een doelpunt uit.

2e helft

Nadat Hertha in de rust duidelijk te horen kreeg van trainer Van Burik dat dit echt op een blamage uit zou lopen wanneer de instelling niet veranderd wordt begon Hertha fel en scherp aan de 2e helft. Het spelbeeld bleef hetzelfde als in de 1e helft, Hertha had het overwicht en ’t Gooi hanteerde de lange bal. Ondanks de ruimte die Hertha kreeg bleven grote kansen uit. In de 70e minuut wisselde Hertha en kwamen er voorin drie nieuwe spelers bij, een gewaagde wissel die nodig was om de wedstrijd te draaien. De spits van Hertha Klesman, net in het veld gekomen kreeg na ongeveer tien minuten de bal moeilijk aangespeeld in het 16 meter gebied en schoot uit de draai met links de verre hoek in, 1-1. De moeite van Hertha werd beloond en Hertha merkte dat hier meer te halen valt. Na een aantal minuten flink druk te zetten kon de linksback Zeldenrijk een voorzet geven die door Aarsman feilloos uit de lucht de verre hoek in gelanceerd werd, 1-2. Hierna probeer ’t Gooi nog wat terug te doen maar hun inzet had geen effect meer op de eindstand, 1-2. Hertha bracht na lange tijd weer 3 punten meer naar Vinkeveen.

Zaterdag 21 november is Hertha vrij de volgende wedstrijd op het programma is thuis op 28 november tegen Wasmeer. De aftrap is om 15:00 uur en wij hopen u dan te zien op de Molmhoek om Hertha aan te moedigen.