Het gaat Hertha E1 nog steeds niet 'voor de wind'‏

15 november 2015

Na de domper tegen koploper Breukelen E1, stond op 14 november opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer waren het de mannen uit De Kwakel van KDO die op bezoek kwamen. Beduidend lager geklasseerde ploeg in vergelijking met Breukelen en aangezien die wedstrijd net aan met 2-3 werd verloren, was er goede hoop op een tweede driepunter. Ondanks de personele problemen die de E1 teisterde in aanloop naar de wedstrijd. Melle van der Linden was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Breukelen lelijk gevallen op zijn knie. In die wedstrijd speelde hij amper zes minuten en trainde deze week niet om de knie rust te geven voor de wedstrijd tegen KDO. En Alfie Irving ging even wat cadeautjes veiligstellen op de boot van Sinterklaas in IJmuiden, dus dat zullen wel wat overwinningen worden de komende tijd!

Alfie werd vervangen door E2'er Lars van den Berg, die in de E2 erg goed speelt. Hard werken en jezelf leergierig opstellen en dan ben je zo ineens aanvoerder van de E1. Maar voordat Lars en de zes andere basisspelers er erg in hadden, lag de 0-1 van KDO al achter keeper Rens van der Moolen toen een corner er in één keer in ging. En dat was mede mogelijk gemaakt door de wind die de eerste helft vol op het doel van Rens stond. Echt heel veel kansen over en weer waren er niet in de eerste helft, al kwamen de Herthanen enkele keren goed door met tegenwind. Ondertussen stonden Tijn Eekhoudt en Sander van Senten achterin hun mannetje, zoals ze dat de laatste weken uitstekend doen, en Melle was ook weer ouderwets druk bezig en was een plaag voor de tegenstanders. Via Daan van Rossum, Tygo Woudstra, Lars en later Mike van Boxtel werd er enkele keren goed gecombineerd, maar tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet. Een eindpass die net niet aankwam (Mike op Daan) of een schot wat niet dreigend genoeg was (Tygo) waren hiervan enkele voorbeelden.

Met wind mee werd besloten de beuk erin te gooien. Maar jammer genoeg kwamen de Herthanen na twee minuten lullig op 0-2 achter. Jaydi Smit vergat de bal terug te spelen naar Rens, maar legde hem zo in de voeten van de KDO-spits waarna Tijn alle zeilen bij moest zetten om er een corner van te maken. Uit die corner kwam de 0-2 en vier minuten later de 0-3. Gelukkig antwoordde Hertha met een snelle tegentreffer. En wat voor één: misschien wel de mooiste goal van het seizoen tot nu toe. Tijn speelde strak linksvoor Daan in die eventjes gewisseld was met rechtspoot en spits Lars. Met een simpele kaats stelde Daan zijn aanvalsmaatje Lars in staat om met zijn rechter de bal heerlijk in de verre kruising te krullen. Echt een goal om in te lijsten: grote klasse Tijn, Daan en Lars! En maar drie minuten later krulde Melle een corner in één keer een bal keurig in de verre kruising. Dus kon het nóg meer gaan stormen dan het al deed. Maar tien minuten voor tijd knikte de goede spits van KDO de 2-4 binnen uit opnieuw een corrner en kon Hertha weer op jacht. En die jacht leek door een penalty extra kracht bijgezet te kunnen worden. Ware het niet dat Tijn deze miste. Niet dat dat iets uitmaakte, want het bleef 2-4.

Volgende week dan! Uit tegen Breukelen E2 voor de beker. De beuk erin en gaan!!! Erg bedankt aanvoerder Lars voor je magnifieke doelpunt en je uitmuntende inzet!