MENU
 

Stormachtige verfrissende ingelaste alternatieve training van C2 in Wijk aan Zeebij de Noordpier‏

15 november 2015

Gezien de stand in de competitie kon C2 zich niet permitteren ondanks dat er geen wedstrijd in het programma was opgenomen om afgelopen zaterdag gewoon eens uit te slapen..! Vandaar dat de coach een outdoor training op het strand nabij de noord pier van Wijk aan Zee had georganiseerd..helaas zonder de snelle goalketter Wouter de Waard die om gezondheidsredenen moest afhaken!

Voor de meeste van de C2 was dat hun eerste ervaring en daarom vond de coach het een goed idee.... om de boys allereerst door een ruime rondleiding kennis te laten maken met het geweldige industriële staal complex wat achter en om de liefelijke contreien van het kleine dorpje is gelegen. Deze excursie maakte een geweldige indruk .. ..ofschoon wellicht de meerijdende vaders de indruk kregen dat de leidende Coach voorin het konvooi .....door een onverwachte omleiding het spoor bijster was...!! Uiteraard zaten daardoor sommige eigenaren door het verlengde parcours met de door accu`s gedreven auto`s met geknepen billen achter het stuur..!

Toch uiteindelijk aangekomen startte de Coach de training met een warming up (die deze naam geen eer aan deed door de gure stormwind bij 10 oC en windkracht 5 )..door het beklimmen na de uitzichttoren die een schitterend indrukwekkend uitzicht bood op Velsen en IJmuiden en de Nood en Zuid pier met hoge golven en zand stormen vanaf het strand door de westelijke windrichting om ideaal om te windsurfen of Kiten maar voor voetbal wat minder....!

Even naast de Noord pier werd toch nog in de schaarse luwte een voetbalwaardig stukje hard stukje strand gevonden waar de kon worden getraind met een ongedwongen partijtje incl. de vaders die altijd als beste stuurlui langs de lijn staan om hun zoons staan te commentariëren maar nu zelf in het veld stonden. Eerlijkshalve moet worden gezegd dat hun inzet en tactische en technische vaardigheid zowel conditie de toets van bekwaamheid konden doorstaan ..en hiermede respect afdwongen van hun zoons. Hun conditie werd ook nog eens op de proef gesteld op de wijze waarop zij op het strand de door wind voort gedreven bal uit het speelveld geschoten op het strand probeerde in te halen...alsof het jagen was op een ontsnapt konijn en was het Arie Brabander die alleen met een snoekduik in het zand de bal de baas was..!

Echter de heer Schnabel wilde even laten zien dat hij wel even in staat was met wind mee de record prestatie van sprinter Bolt de 9.6 sec op 100 meter te verbeteren...maar na 30 meter moest bijna de ambulance er aan te pas komen...daar er sprake was van na later bleek gelukkig en lichte liesblessure!

Het bezoek tussen de rustpauze was voor meeste het kijken op de pier met windkracht 5 tot 6 ...in de hoop om wederom een aangespoelde Kite plank tegen te komen..zonder vastzittende eigenaar hopelijk...maar ook te kijken wat Kiters daar met plezier presteren! Even later bleek dat bij toeval dat ook C coördinator Patrick groot beoefenaar van die sport ook zich daar ook met ze er vele andere boven en in de golven bevond..!

Daarna werd het een echte wedstrijd tussen de vaders en tegen zonen...en spatte vuur van de revancherende partijen er van af Met een winnende goal van de C2 jongens en met een eindstand van 3 -2 erkende de vaders de meerdere in hun kroost ...gezien het leeftijdsverschil een schrale troost...!

De geslaagde ochtend werd met veel frisse gezonde zeelucht in de geconditioneerde longen ..afgesloten met veel frisdrank en versgebakken gevulde koeken zodat de overige organen ook waren getrakteerd .en volgde daarna een voldane snelle terug reis naar Vinkeveen en .... met een goede suggestie voor ieder team...!

Fotografie: Vader van Enzo Schnabel... volgt

Naar het overzicht