Hertha laat thuis 2 punten liggen

11 november 2015

Hertha is er in de thuiswedstrijd tegen BZC ‘13 niet in geslaagd om te winnen. De thuisploeg was sterker maar was niet goed genoeg en speelden met te weinig overtuiging om de belangrijke 3 punten te pakken. In een rommelige wedstrijd bleven de Vinkeveners steken op 1-1 .

Hertha wist dat de wedstrijd tegen BZC ‘13 een belangrijke was. Na een teleurstellende 1e periode waaruit slechts 5 punten uit 8 wedstrijden werd gehaald, had het team van Trainer Ton van Burik zich voorgenomen om de 2e periode te beginnen met een overwinnig. Dit goede voornemen was niet terug te zien in de openingsfase van de wedstrijd. Hertha had de overhand maar had moeite om echt goede kansen te creëren. Toch kwamen de Herthanen 5 minuten voor rust op voorsprong. Spits Dave Ruijzenaars werd aangespeeld, kapte zich knap vrij en schoot de bal diagonaal in de bovenhoek.

Na de thee kwam Hertha goed uit de kleedkamer. De Herthanen probeerden met meer druk naar voren te spelen en kregen een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen. Aan de andere kant had keeper Wouter Moen het rustig, want de verdediging, onder leiding van aanvoeder Thom van Rijn, kwam nauwelijks in de problemen tegen de Hilversumse spitsen. Toch kwamen de gasten in de 64e minuut op gelijke hoogte. De bal viel voor de voeten van de ingevallen linksbuiten die onberispelijk raak schoot, 1-1.

Hertha joeg op de winst, kreeg ook een paar grote kansen, maar faalde oog in oog met de keeper. Hierdoor bleven de Herthanen steken op 1-1, voor de ploeg een belangrijke les voor de volgende wedstrijd waarin het belang om 3 punten te halen alleen maar groter word. Zaterdag speelt Hertha uit tegen SC ’t Gooi, de aftrap is om 15 uur.