E1 komt ook net tekort tegen koploper‏

09 november 2015

Het seizoen van de E1 tot nu toe kan grotendeels worden gekenmerkt door de woorden 'net niet'. Vorig week net niet gewonnen van Argon, maar ook tegen Nederhorst en Victoria was het 'net niet'. Cadeautjes worden namelijk niet gegeven in de eerste klasse, ook al is Sinterklaas in aantocht. De redelijke oorwassingen tegen Olympia en CSW waren wat pijnlijker, maar de ontwikkeling is zichtbaar. Trainersjargon schrijft dan voor dat een laatste plaats 'geflatteerd' is, ze ondanks alles 'de weg naar boven hebben gevonden', maar dat de jongens 'zichzelf vergeten te belonen'. Allemaal waar, maar het zou lekker zijn als er eens (een) puntje(s) wordt gepakt.

En dan komt de eigenlijke koploper Breukelen E1 op bezoek (op twee punten tweede, maar met één wedstrijd minder gespeeld) en belooft het dus opnieuw een lastige ochtend te worden. Zeker als de Brouwer Boys opnieuw niet scherp aan de wedstrijd beginnen. Na liefst 47 seconden lag de bal al achter keeper Rens van der Moolen en na acht minuten nog een keer, dus leek het een benauwde ochtend te gaan worden voor de Herthanen. Daarbij moest beroepsbikkel Melle van der Linden na vijf minuten de strijd staken wegens een knieblessure en kreeg Mike van Boxtel een knietje tegen de heup waar hij al geruime tijd last van heeft. Desalniettemin kwamen de Herthanen sterk terug. Drie minuten na de 0-2 kwam Tygo Woudstra door aan de rechterkant en dwong met een hard schot de keeper tot een uiterste krachtsinspanning. Een waarschuwing, dat de hekkensluiter niet zomaar over zich heen zou laten lopen. Niet veel later combineerden Daan van Rossum en Jaydi Smit naar een kansrijke situatie, maar de goed spelende Daan kon de keeper niet verslaan. Achterin werd er nog goed compact verdedigd door aanvoerder Sander van Senten, Tijn Eekhoudt en Alfie Irving. Zodoende werd er met 0-2 gerust.

Vol goede moed begonnen de mannen weer aan de tweede helft, maar opnieuw een goal in de openingsfase van een helft en werd het 0-3. In de tweede helft kwam Breukelen veelvuldig in scoringspositie, maar topkeeper Rens hield zijn ploeg op de been. Niet alleen met spectaculaire reddingen, maar ook zijn prima uittrap was weer van de partij. Hertha ging geenszins bij de pakken neer zitten en de karakteristieke strijd van deze toppers werd nog even extra kracht bij gezet. Halverwege de tweede helft kwam de 1-3 op het scorebord. Tygo stuurde Daan weg die keurig met rechts voorzette en Mike vond die simpel binnen tikte. Ondanks de kansen van Breukelen, leken de Herthanen er van overtuigt dat er meer te halen viel. Vlak daarna zette Tijn namelijk Daan alleen voor de keeper maar de bal hobbelde net rechts van de paal. Twee minuten voor tijd trof Daan wel doel, na een keurige uittrap van Rens op Mike. Mike legde de bal achter de verdediging en de kleine blonde aanvaller bracht de 2-3 op doel. Maar de eindsprint kwam te laat en opnieuw werd er met één goal verschil verloren.

De komende maand komen er nog een aantal leuke wedstrijden aan voor de mannen, waar zeker kansen liggen om de overwinningen te pakken. Een tweeluik tegen KDO E1, een revanche op Olympia E1 en de bekerwedstrijden tegen Breukelen E2 en Argon E3. En na zoveel keer net aan de verkeerde kant van de score te hebben gezeten, komt de overwinning alleen maar dichterbij!