Diemen 1 - Hertha 1 3-1

06 november 2015

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van de eerste periode op het programma. Een bewogen eerste periode voor Hertha 1 met diverse gebeurtenissen en ontwikkelingen. Reden om eens met zijn allen bij elkaar te zitten en de eerste periode te evalueren. Deze evalutatie moest zijn uitwerking krijgen tegen Diemen…

Diemen is een ploeg die vanaf de start van het seizoen wisselend draait en vanaf het start signaalwas dat ook goed te zien. Diemen die bij vlagen erg goed spel liet zien, kon in andere fases van de wedstrijd totaal de grip niet vasthouden waardoor Hertha het betere van het spel kreeg. Zo ging het in de eerste helft over en weer, maar kwamen de eerste kansen toch voor Diemen. Waar Wouter Moen in eerste instantie nog een 1-op-1 situatie met de spits van Diemen kon winnen, was het een aantal minuten later toch de spits die aan het langste eind kon trekken. Onnodig balverlies na een inworp leidde de counter in van Diemen. De spits had geleerd van zijn eerdere fouten, dus koos nu een andere oplossing. Onhoudbaar voor Moen: 1-0.

Hertha was wel weer even wakker geschud en leerde direct van de fouten. Het middenveld ging beter staan waardoor het voetbal ook bepalender werd aan de kant van Hertha. Op die manier was er langer balbezit en konden de spitsen gezocht worden van Hertha. Er werd met veel druk op de bal gespeeld en dat zorgde ervoor dat Diemen er niet meer uit kon komen. Door deze druk vast te houden resulteerde dat in een lange bal waar Tim Bendermacher achteraan ging en de bal veroverde door de rechter centrale verdediger onder druk te houden. Tim legt de bal nagenoeg perfect neer voor de inlopende Ski Klesman en deze kon met zijn linker de bal onder de keeper door schuiven: 1-1.. Na deze gelijkmaker probeerde Hertha nog voor rust op voorsprong te komen, echter was het rustsignaal al dichtbij….

Tweede helft
Hertha probeerde meteen vanaf het begin van de tweede helft de touwtjes in handen te nemen. Druk naar voren en vastzetten. Dit resulteerde in diverse goede kansen, maar Hertha verzuimde zichzelf te belonen. De paal, lat of benen van de tegenstander stonden in de weg om Hertha van die welverdiende voorsprong af te houden.

Na ongeveer 15 minuten spelen zet Tim goed door op de verdediger die de bal weg wilt werken, maar schiet ontzettend hard tegen het hoofd aan van Tim, die daardoor even de kluts kwijt is en verkeerd neerkomt op zijn knie. Tim, die een goede wedstrijd speelde, is hopelijk niet voor al te lange tijd uitgeschakeld.

Deze tik bleek Hertha niet goed te kunnen verwerken en zoals vaker wordt gezegd: als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander dat en zo geschiedde. Luttele minuten voor tijd lukte het Diemen toch het scorebord op 2-1 te zetten. De aanvallende wisselingen mochten niet meer baten en Diemen scoorde nog een derde keer waarmee de eindstand werd bepaald op 3-1.

Ondanks het verlies waren er ook positieve dingen om de tweede periode mee te starten. Een tweede periode waar Hertha serieus mee kan doen om de titel in deze periode. Deze strijd zal starten op 7 november om 15:00 uur op het eigen sportpark. We hebben alle steun nodig om een goede start te maken en zien jullie dan ook graag om ons aan te moedigen!