MENU
 

Doelpuntenregen bij Hertha D1- Argon D2

20 oktober 2015

Vinkeveen, 17 oktober 2015 – In de week dat het Nederlands elftal definitief door het ijs zakte, kon heel Vinkeveen op zaterdag in ieder geval nog even terug vallen op een voetbalshow van zijn eigen D-pupillen tijdens de dorpen-derby tegen Argon. “De krenten op de pap-wedstrijd van de Ronde Venen”

met ook nog eens lekker veel klasgenootjes uit Mijdrecht en Vinkeveen op het veld. En het werd deze zaterdag een wel héél sportieve wedstrijd!

Hertha schoot uit de startblokken en dat leverde al vrij snel de eerste kans op voor Daan (Super) de Boer maar zijn eerste kopbal werd nog net gestopt. Aan de andere kant stond goalie Luca Irving goed mee te voetballen en was heer en meester bij de spaarzame tegenaanvallen van Argon. De volgende kopbal van Daan uit een corner van Rens en wel of niet over de doellijn ??? En ja hoor;

2 centimeter (!) over de doellijn. Met dank aan scheidsrechter Rob Mooij en zijn lijncamera die hij vlak voor de wedstrijd nog even in de kruising van het doel bij Argon had geschroefd. Klasse Rob, “bij voetbal gaat het om de details”. 1-0.

Al vrij snel daarna vuurde spits alias “der Bomber” Tibor Bregman raak. 2-0. Het baltempo werd nog verder opgeschroefd en met een schitterend afstandschot scoorde Jaiden van der Sloot: 3-0. Wereldgoal!! Het tempo was zo hoog dat Argon er niet meer uitkwam en ED… Eigendoel uit Mijdrecht niet anders kon doen dan met een knappe “rugbal” de 4-0 aan te tekenen. Sorry Edje!! En toen was het rust en tijd voor een bakkie. De tweede helft; een splijtende pass van Kokkie Rens op Sem Werneke die op snelheid drie verdedigers de pas afsneed en “bloedkoelig”ook nog eens de keeper uitspeelde. 5-0. Klasse goal. Koning van de omschakeling en uitblinker van vandaag Frans-jozef maakte daarna een gelijksoortig doelpunt. 6-0.Mees (Messi) van Zijtveld was vandaag vanaf de linkervleugel ook niet te stoppen en hij rondde knap af in de korte hoek. 7-0. Een fraaie steekpass van aanvoerder Daan de Boer bracht opnieuw Frans-jozef in stelling die ook nog even naar huis belde en ondertussen 8-0 scoorde.

Uitstekende teamprestatie:

Er volgden nog twee voorzetten van de achterlijn waar je alleen nog maar tegen aan hoeft te lopen. Eerst was het Kokkie Rens die Daan de Boer de bal op het hoofd bezorgde. De kopbal van Daan leek wel een beetje op die van Dick Nanninga die Oranje weer op gelijke hoogte bracht tijdens de WK-finale 1978… (Vroeger kopten we nog gewoon in het goede doel Robin van Persie !!). 9-0.

En daarna een dito voorzet van Jaiden op Frans-jozef voor zijn derde goal van vandaag. 10-0 en eindstand. Vooral een uitstekende teamprestatie met teamsspelers zoals Luca, Lucas , Sander,Yanick en Vince, blijf je aan de bal of kom je weer heel snel aan de bal. Met dank ook aan gastspeler Teeraphum die in zijn eentje “Koetje Mats” en “Ciaran Manchester” vandaag wist te vervangen en dan ben je gewoon een hele Grote!! Het spelplezier droop er vandaag weer aan alle kanten vanaf. Deze jongens zijn met z’n allen echte liefhebbers van het spelletje, hebben iets voor elkaar over, leveren strijd en gunnen elkaar de doelpunten. Met die kenmerken kun je zomaar kampioen worden!!!

Naar het overzicht