Knappe overwinning Hertha E4 op SDO E10 5-1

17 oktober 2015

Vandaag was het voor de E4 de eerste thuiswedstrijd in hun nieuwe klasse. Na drie gespeelde wedstrijden bleek de 5e klasse toch iets te hoog gegrepen voor deze Vinkeveense Cruijffies. De wedstrijd van verleden week werd nipt verloren met 3-1 van BFC. Vandaag kwam SDO op bezoek. De boodschap was duidelijk: de punten blijven in Vinkeveen.

Op deze druilerige zaterdagochtend mochten onze E4 toppers bestaande uit Marvin Buitendam, Kane van der Graaf, Jelmer Kok, Pieter Schönberger, Michel Willemsen, Amin el Makrini, Lev van der Berg, Joran Verlaan en Timmety Molleman hun kunsten vertonen op echt echte gras van veld 5. We schrijven met recht echt gras, want het echte gras verdwijnt met rassen schreden van het complex op de Molmhoek. Uiteraard krijgen we daar iets moois voor terug, namelijk kunstgras. Niks te lang gras, gaten of butsen, nee gewoon een strakke grasmat, het nieuwste van het nieuwste. Bij Hertha hebben ze er veel voor over om alle talenten van de vereniging het beste te geven zodat ze door kunnen stomen naar de top. Onze E4 toppers voor dit keer op gras, zoals al eerder genoemd in druilerig weer. Het deerde de trouwe supporters, verscholen onder de vele paraplus echter niet deze wedstrijd te missen want er zou en moest gewonnen worden. Iedereen voelde dat er een sensatie in de natte lucht hing.

De toppers van de E4 gingen volle bak vanaf de aftrap. Coach Arjan Kok en assistent Jur van der Berg, die het wisselen in goede banen leiden hadden een prima tactisch plan bedacht. Hertha zette gelijk druk, en de tegenstander SDO werd direct ver terug gedrongen op eigen helft. Het was wachten op het eerste doelpunt. De ouders en supporters werden goed op de proef gesteld, want het vizier stond in het begin nog niet geheel scherp. De inzet, werklust en beleving van de jongens was prachtig om te zien. Aan alles kon je zien en merken dat er vandaag een sensatie is de lucht hing. Aan het eind van de eerste helft volgde er een mooie pass van achteruit die bij Timmety terecht kwam, een tegenstander op het verkeerde been zette en de bal achter de keeper wist te schuiven, 1-0.

Nadat de technische staf van Hertha in de rust de toppers gecomplimenteerd hadden met hun spel en inzet volgde de tweede helft. Hertha ging door waar het mee was geëindigd. De druk vol op de teenstander zetten. En deze inzet werd wederom beloond. Een knappe aanval met Michel Willemsen en Marvin Buitendam werd koelbloedig afgerond door laatst genoemde. Michel zetten met een prachtige steek pass Marvin vrij voor de keeper, die met zijn linker beheerst binnen schoot, 2-0. De supporters gingen er maar even goed voor staan. Zagen zij dit nu goed? Jazeker, 2-0 voor en een ontketend Hertha. Een klein smetje was de tegentreffer uit een prima aanval van SDO, 1-2. Wat prachtig om te zien was dat iedere Hertha speler wilde winnen vandaag. De toch al natte mouwen werden nog hoger opgestroopt, de ruggen werden gerecht en oerkrachten kwamen boven. De ene aanval na de andere aanval ging op het doel van SDO af. Het was wachten op de doelpunten die er ook kwamen. Timmety deed het wederom met zijn gouden linker 3-1, en daarna was het de beurt aan Michel die nu zelf met een prachtige schuiver in de korte hoek het net deed bollen, 4-1. Mocht SDO nog enige illusies hebben gehad, Timmety deed die dan even snel vergeten. Met zijn derde zette hij de eindstand op het bord, 5-1. Een prima en meer dan verdiende overwinning. Hier mogen ze heerlijk twee weken van genieten, zaterdag 31 oktober gaan ze proberen de punten mee te nemen uit Baarn.