Hertha C2 leidt onnodig punt verlies tegen PVCV C5 met slechts gelijkspel 3-3

13 oktober 2015

Gezien de het verschil in voor en tegen doelpunten moest het voor het team uit Vinkeveen op papier mogelijk zijn om

Dit keer met de winst mee naar huis te nemen, Maar de wedstrijden worden (gelukkig ..!!) niet op papier gespeeld maar dit keer op een kunstmat met heerlijk zonnig najaar weer.

Helaas moest de vaste spits Finn Colly verstek laten gaan en werd Kay Okkerse op deze plek als kanon opgesteld om de keeper van PVCV met harde schoten op de proef te stellen.

Na enige minuten na de aftrap dat bleek al gauw dat Wout de Waard als snelle scherpschutter die rol op zou gaan eisen . Even over de middellijn op zijn favoriete linkse kant werd hij door Rowan Kools in de loop aangespeeld waarna hij los maakte van zijn directe tegenstander en de bal slechts met een knal op de paal schoot en de keeper in shock zijn visite kaartje liet zien..!

Na 20 minuten bleek al gauw dat de krachtige rol van Kay Okkerse normaal achterin door node werd gemist ..waardoor de defensie minder speelde dan gewoonlijk , onnodig bal verlies en eveneens men na liet druk naar voren te zetten en de bal niet het ,,,,vereiste loop werk te laten daardoor kreeg de thuisploeg veel kansen en was het in de defensie dweilen met de kraan open...ondanks goed verdedigen van Stein Brabander en Rowan Kools welke laatste hiermede zijn enkel te veel belastte (en in de tweede helft moest opgeven..!!) maar ook professioneel doel verdedigen van Kay Te Beest bleef de stand lang op 0-1 .

Daar de thuis ploeg kansen rook en te ver offensief naar voren speelde was het weer Wout de Waard om met een snelle rally met de bal aan zijn voeten naar voren sprintte en alleen voor de keeper kwam en na zijn de tweede mooie goal de keeper ontgoocheld de bal uit het net liet vissen..! 0-2

Het plezier en enthousiasme van team en coach en aanhang was van korte duur en bleef de thuisploeg de bovenliggende partij werd door de verdediging veelal onnodig door hun uitgespeeld en kwam de thuisploeg tenslotte verdient op 1-2...!!

Door het succes van hun beloonde inzet bleef het thuis team opereren met een goed lopend teamvoetbal die de team van Hertha die weleens waar hard werkte maar waarvan vele hun niveau niet haalde en niet instaat waren over te schakelen naar een meer offensieve rol en de afstand daardoor voorhoede haar taken niet instaat waren hun taken uit te voeren... als gevolg door het e.e.a. dat de thuis ploeg voorkwam met 3-2...!

De coach begreep dat er ongebruikelijke omzettingen noodzakelijk werden om het tij te keren ...dus...Kay Okkerse opgeofferd als spits en weer in de verdediging geplaatst en ..beloofde Vincent Fernhout als reserve lang de lijn ,dat hij met zijn linker een gevaarlijk wapen had ...deze laatste wissel bleek een goud randje aan de wedstrijd te geven doordat ...ja wel...Vincent 5 minuten voordat de sympathieke zeer sportief leidende arbiter voor het einde floot..de bal met een cool loopje onder lat schot en daarmee de eindstand gelukkig voor iedereen nog op 3-3 bracht..!