Hertha C2 begin tot eind te sterk voor CSW C4 4-0

06 oktober 2015

Na twee onverdiende verliezen bij Argon en HSV 69 door dubieuze arbitrale beslissingen moesten het team deze verliespunten rechtzetten door deze overtuigend streekderby te winnen.

Het niet gehele complete team n.l. zonder de goalgetter in spe Brian van de Hulst alsmede Jimmy van der Wilt startte Hertha gelijk met volop in de aanval..te gaan ! Al in de eerste minuten ontstond er al een doelrijpe kans door de voortreffelijke spelende Wouter de Waard over links waarna hij een duel aan de achterlijn won en op het doel op enige millimeters miste .De toon van Hertha werd hiermede gezet .

Al enige minuten later was het de aanvoerder Bob Liesveldt die het elftal liet zien wat je met inzet en rust kan bereiken door de 1-0 op zijn naam te zetten.

Het spel werd door Hertha gedomineerd mede doordat Rowan Kools die voor verdediging speelde alsmede Kay Okkerse door de goede schoten die voorwaartse spelers in stelling brachten waardoor op een fraai moment Finn Colly vrij voor de keeper kwam en deze aanval succesvol afrondde 2-0

Dat Bob Liesveldt steeds meer als aanvoerder het team op het veld leidde meer het team drukte hij uit in harde punten door cool en beheerst en verdiend de tweede treffer op zijn naam te zetten 2-0

De schaarse uit breek pogingen van CSW werden vakbekwaam geëlimineerd door de stofzuiger in de verdediging Stein Brabander waarvan er geruchten in de omloop gaan dat hij eerdaags wordt gesponsord door de Duitse fabrikant Miele want zo al hij verdedigd “Er is geen betere” en werden daarbij de matige schoten door de voortreffelijke keepende Kay te Beest uit de lucht geplukt.

Met een dergelijke ruststand maande de coach de tweede helft met rust en balbezit de wedstrijd uit te voetballen...dus niet dacht het team en hervatte Hertha met een werklust en inzet of het de eerste helft was.

Wat meer geluk hadden de acties van de snelle Wouter de Waard een beter lot verdiend zijn aanname over links en voorzetten en snelheid en passeer bewegingen bij de achterlijn zijn van absolute klasse en zouden in de Kuip niet misstaan en zouden de oude Rotterdammers in hem nog een betere Coen Moulijn herkennen...!!

Het aanvallende verdiende nog een puntje extra en dat kwam er dan ook en liet Finn Colly zien waarvoor hij door de coach als spits en geplaatst en scoorde hij weer met een simpele pass 4-0

De laatste minuten werd het toch nog even zeer spannend door dat CSW er nog in slaagde enige aanvallen er uit te persen waarvan er een met hard schot net onder de lat op een “Cillissen wijze werd hem gekeerd ook de rebound stopte hij met klasse .

Een vrije trap gegeven in de laatste minuut door de voortreffelijke leidende scheidsrechter Rob de Mooij even buiten het strafschopgebied aan CSW was bijzonder daar Hertha een muur neerzette van 8 spelers maar door deze defensieve oplossing ketste bal over de muur op boven kant lat en vond de scheidrechter na 70 minuten genoeg .

De Man van de Match was naar de mening van de coach een bijzondere keuze rechtshalf Josh van de Vliet...zijn progressie op die positie is aanmerkelijk..zijn inzet bijzonder en schot techniek is effectief en waardevol...!! Proficiat

Het was voor Herthaanspubliek een heerlijke sportieve herfstwedstrijd !!!