Wedstrijdverslag OSO 1 - Hertha 1 2-2

01 oktober 2015

Deze week stond de wedstrijd uit bij OSO op het programma voor Hertha 1. OSO had tot nu toe drie punten gehaald uit drie wedstrijden en stond hierdoor beter voor dan Hertha dat het moest doen met één punt uit drie wedstrijden. Het weer was prima en beide teams konden in het zonnetje beginnen aan de voorbereiding.

De eerste helft
Het eerste kwartier begon Hertha slordig, passing was niet goed en er werd weinig gecreëerd. OSO maakt hier gebruik van en maakte de 1-0. Daarna ging het spel op en neer en waren er aan beide kanten niet echt grote kansen. Tot omstreeks de 35ste minuut Kevin Oostveen stuurt Jorg Landwaart de diepte in, waarna hij 3 man passeert en de bal afgeeft op Chris van Rijn. Chris weet het net te vinden en brengt Hertha weer op gelijke hoogte, 1-1. Na deze gelijkmaker eindigt de eerste helft rustig en gebeurd er niet veel meer.

De tweede helft
Beide teams treden weer aan voor start van de tweede helft. In de rust is Kevin Oostveen gewisseld voor Kevin Overzee. Hertha trapt af. Na ongeveer 10 minuten gaat Bart de groot het duel aan en krijgt een vrij trap tegen. Er ontstaat nog al wat commotie, de mensen van OSO vinden dat Bart te onbesuisd was en één van de spelers duwt Bart. Hierop reageren weer een aantal spelers van Hertha waardoor er een opstootje ontstaat op het veld. De uitkomst van het opstootje is dat Jorg landwaart het veld moet verlaten met rood. Volgens de scheidsrechter zou hij een speler van de tegenstander bedreigd hebben. Het vervolg van de wedstrijd wordt steeds harder, overtredingen worden over en weer gemaakt. Halverwege de tweede helft speelt OSO een hoge bal richting de 16 meter van Hertha. In het duel om de bal raakt Ruben Versluis de man wat wordt bestraft met een gele kaart en een penalty tegen. Wouter Moen is de held wanneer hij deze weet te stoppen, vervolgens is ook het geluk aan de kant van Hertha. De scheidrechter voorkomt namelijk dat de rebound binnen geschoten word.
Binnen de tien minuten die volgen word ook Ruben van het veld gestuurd door het behalen van zijn tweede gele kaart. Hij maakt een uiterst domme overtreding waar geen intentie was om de bal te spelen en krijgt dus terecht zijn tweede gele kaart. Vanaf dat moment weet Hertha dat het heel lastig gaat worden met 9 tegen 11.
15 minuten voor tijd wordt Rik Aarsman naar de kant gehaald, Marco Weinreich neemt zijn positie over. Vanaf dit moment moet Hertha het voornamelijk hebben van de counter. Chris van Rijn wordt nog een aantal diep gestuurd maar zonder succes. In de 10de minuut van de blessuretijd weet Bart de Groot door te breken, hij kan doorlopen op de keeper maar word neer gehaald. Penalty en rood voor de laatste man van OSO. Thom van Rijn neemt plaats achter de bal en schiet deze koelbloedig binnen. Iedereen aan de kant van Hertha is buiten zinnen, gaat Hertha hier dan toch de punten stelen in de laatste minuten. Helaas mag het niet baten en bezwijkt de defensie van Hertha in de 15de minuut van de blessuretijd, OSO maakt de gelijkmaker waardoor het 2-2 is. De scheidsrechter maakt er een einde aan.