MENU
 

Hertha D1 blijft ongeslagen

28 september 2015

Nederhorst den Berg, 26 september 2015 - Deze zaterdagmorgen stond de polderderby tegen Nederhorst op het programma. Beide polderdorpen beschikken over een mooi stel talenvolle voetballertjes die elkaar al sinds de F-pupillen ontmoeten. Dit keer in de kolkende “Polder-Arena” te Nederhorst den Berg onder meer dan ideale (weers) omstandigheden.

Hertha begon wat nerveus aan de wedstrijd. Maar na vijf minuten kregen de Vinkeveners steeds meer grip op de wedstrijd. Het was een open wedstrijd met goed voetbal en heel veel strijd van beide kanten.

Zo waren Ciaran, Vince, Yanick en Tibor dicht bij een doelpunt maar dat lukte( nog) net niet. En op andere momenten vergat Hertha op doel te vuren…

Nederhorst had wel succes en met een fraai afstandschot werd het 1-0 voor de thuisploeg. Tevens ruststand maar“de Hertha-site en side” geloofde net als de spelers absoluut nog in een goede afloop!!

Hertha hield Nederhorst de volledige tweede helft in de tang. De Vinkeveners wonnen alle duels en met name captain Daan, Tibor, Jaiden, Sander, Vince en Lucas kwamen steeds goed voor hun mannetje en waren vandaag “heer en meester”.

Aanvallend waren de tweede helft Mees, Yanick, en Sem de grote gangmakers. Niet alleen vanwege hun individuele acties en snelheid maar vooral ook door hun samenspel en het opjagen van de tegenstander!!

Tja en direct daar achter nog Ciaran (Manchester) , Rens (de kapper) en de grote uitblinker van vandaag Mats (Koetje) Klinkhamer met de absolute wil om te WINNEN.

Het tempo was enorm en het begon kansen te (stort)regenen voor de Vinkeveners. Maar ze gingen er nog niet in… Tot dat de andere uitblinker van vandaag; Daan de Boer een bal van zeker 25 meter op zijn pantoffel nam.

Vergelijkbaar met die ene goal van Arie Haan; WK 1978 halve finale tegen Italïe. Zo iets…. 1-1. Hertha voerde de druk verder op en na een prima aanval via de linkerkant (Race-Mees) kwam de bal voor de voeten van Mats gerold…

En die schoot hem met andrenaline-stoom uit zijn oren bijna door het net. 1-2. Daarna d’r op en d’r over en zo scoorde Mats (Koetje) Klinkhamer ook nog eens heel “boelkoelig” 1-3. De vreugde was ENORM. En toen moesten er nog 10 minuten…

Nederhorst stootte nog een keer terug. 2-3. Maar maar uit de aftrap die volgde maakte Sem Werneke aan alle onzekerheid een einde en werkte een fraaie actie af met een keurige schuiver in de korte hoek. 2-4.

Vandaag hebben deze mannetjes zich zelf even voorgedaan hoe je een achterstand weg werkt!! Het was prachtig om te zien, aan de bal blijven, en zodra kwijt direct met z’n allen doordekken. Opbouwen van achteruit,

voorzetten van de achterlijn en dan volgen de kansen én de doelpunten!!! Prachtige wedstrijd….Mag ik dat zeggen ? Mart Smeets gebeld en het mocht…

Naar het overzicht