Hertha F1 begint competitie met nederlaag (12-09-2015)

24 september 2015

Hertha F1 begint competitie met nederlaag          (12-09-2015)

Hertha F1 is de competitie begonnen met een 2-5 nederlaag tegen DIOS F1 uit Nieuw Vennep.

Na een paar weken voorbereiding, met oefenwedstrijden (2 keer verlies) en twee goede bekerwedstrijden met 2 keer winst, stond afgelopen zaterdag 12 september 2015, de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen DIOS F1.

Dit seizoen worden de jongste Vinkeveense talenten gesponsord door bouwbedrijf Vink Bouw uit Nieuwkoop. De jongens lopen er prachtig bij in de nieuwe tenues en hebben zelfs een rugzak van de sponsor om hun voetbalspullen in te vervoeren. Enthousiast gingen de jongens samen met de sponsor Rob de Kuiper, directeur van Vink Bouw op de foto..  Namens het hele team en begeleiding danken wij Vink Bouw voor de sponsoring dit seizoen.

Na de warming up kregen de jonge Vinkeveens talentjes de laatste instructies van trainer/coach Toine. In het kader van het respect op de velden wensten beide teams elkaar veel succes en een prettige wedstrijd. Het beginsignaal van scheidsrechter Gerard van Boksel klonk om exact 10.15 uur.

Al snel bleek dat DIOS feller en doortastender aan de wedstrijd was begonnen. Ze creëerden een overwicht al snel resulterend in de 0-1 uit een corner.

De jonge Vinkeveners waren onder indruk en konden alleen maar tegenhouden.. Sporadisch lukt het om een aanval op te bouwen, maar gevaar kwam daar niet uit voort.

Na 8 minuten was het 0-2 door een mooie aanval van DIOS. De bezoekers hadden de smaak te pakken en na 13 minuten stond het al 0-4. Vanaf dat moment kwam Hertha iets beter in de wedstrijd. Er werden meer duels gewonnen en ook feller op de bal gespeeld. Helaas prikte DIOS er nog eentje in waardoor de ruststand 0-5 was.

Na een bekertje limonade kregen de jongens een peptalk van Toine. Maak er een wedstrijd van, ga de strijd aan en doe wat we geleerd hebben.

De tweede helft werd het inderdaad een wedstrijd, de jonge talenten uit Vinkeveen knokten zich in de wedstrijd en leverden strijd om elke bal. De tegenstander kreeg het moeilijker om het spel te maken. En als er al een kansje was voor DIOS stond keeper Caiden op zijn post. Aanvoerder Kick spoorde zijn teamgenoten aan en kreeg een kans op een schot, maar helaas net naast. Mats werkte voorin dat het een lieve lust was en had de 1-5 op zijn schoen maar ook de keeper van DIOS toonde zijn kwaliteiten.

Na een mooie aanval vanuit achteren, speelde Kick de bao naar  de mee opgekomen Bram die de 1-5  kon binnenschieten. DIOS werd zichtbaar moe en daardoor  kon Hertha nog meer kansjes creëren.

Na een lange uittrap van Caiden, zette Pim goed door en kon de 2-5 laten aantekenen.

Verder kwamen de Herthanen niet. Scheidsrechter van Boksel floot voor einde wedstrijd. Een zeer leuke wedstrijd voor de toeschouwers Voor Hertha eentje met 2 gezichten. Een ervaring rijker en tevreden over de 2e helft, zochten de Vinkeveners de kleedkamer op, op naar een nieuwe trainingsweek en de uitwedstrijd volgende week tegen Roda’23 F2.