Verslag Hertha - Olympia 3-3

23 september 2015

Eerste helft

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde competitiewedstrijd voor Hertha op het programma.
Dit keer was er de thuiswedstrijd tegen Olympia, Olympia had de eerste wedstrijd gewonnen en Hertha was dus gewaarschuwd. Vanaf het start signaal pakte Hertha het initiatief in de wedstrijd. Er werd bij vlagen aardig gevoetbald en er kwamen een aantal goede kansen. Deze werden niet verzilverd en zoals je dan vaker hoort, als je hem zelf niet maakt dan doet de tegenstander dat. Bij een lange bal over de verdediging heen kwam keeper Daan Harte zijn goal uit om de bal weg te schieten echter miste hij de bal en kon de aanvaller van Olympia vrij in schieten. 0-1 Na dit doelpunt was Hertha even de weg kwijt en werd Olympia iets sterker.
Het spel ging op en neer waar Olympia hoofdzakelijk de lange bal hanteerde.
Olympia kwam na ongeveer een half uur spelen door via de linkerkant, de aanvaller wilde de bal voorgeven echter raakte hij de bal verkeerd en verraste iedereen, waaronder dus ook keeper Daan Harte en de bal in de korte hoek erin vloog. 0-2
Na deze domper pakte Hertha snel weer het initiatief in de wedstrijd wat resulteerde in een strafschop na een handsbal van een verdediger van Olympia. Aanvoerder Thom van Rijn nam de strafschop voor zijn rekening en schoot de bal in de rechter hoek. De keeper van Olympia koos de goede hoek waardoor hij de strafschop keerde.

Tweede helft
Na rust zette Hertha een tandje bij en Olympia kwam bijna niet meer van eigen helft af. Dit resulteerde in een aantal goede kansen voor onder andere Christiaan van Rijn en Jorg Landwaart, Maar Hertha had pech in de afronding. Na ongeveer 70 minuten spelen zorgde jordy Wouters voor de aansluitingstreffer. Rick Aarsman met zijn eerste balcontact vond met een goede pass Jordy Wouters. Hij Omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal rustig in de verre hoek. De keeper van Olympia was kansloos. 1-2 Rick Aarsman was net daarvoor in het veld gekomen voor Jur Horsman die geblesseerd was geraakt.
Hertha kreeg na de goal weer geloof in een goed resultaat en werd geholpen door Olympia. Na een goede aanval maakte een verdediger van Olympia een overtreding op Jorg Landwaart. Aangezien dit net binnen het strafschop gebied was resulteerde dit in de tweede strafschop van de wedstrijd. Thom van Rijn stond weer achter de bal en stuurde deze keer de keeper naar de verkeerde hoek. 2-2 Hertha ging door met aanvallen en verdiende de overwinning. Jorg Landwaart had een goede actie op rechts en legde de bal terug op Rick Aarsman die feilloos binnenschoot. 3-2
Het laatste kwartier bleef Hertha aanvallen om die bevrijdende 4-2 te maken. Dit doelpunt bleef wonderlijk genoeg uit. Vijf minuten voor tijd was Olympia weer eens te vinden op de helft van Hertha. De rechtsbuiten zette de bal voor en deze kwam terecht bij de spits die in buitenspel positie stond. Dit werd genegeerd door de scheidsrechter waardoor de spits door mocht en vrij voor keeper Daan Harte de 3-3 kon maken. Dit was tegen de verhouding in en Hertha ging weer op zoek naar de overwinning. Dit mocht niet meer baten en na 90 minuten spelen stond er 3-3 op het scorebord. Het eerste punt van het seizoen 2015-2016 is binnen waar het er eigenlijk drie hadden moeten zijn.

Zaterdag 26-09 -2015 gaat Hertha weer een poging wagen om de eerste driepunter binnen te halen op bezoek bij OSO uit Loosdrecht. OSO heeft afgelopen weekend verloren van Buitenboys, waardoor zij op drie punten uit twee wedstrijden staan. Er zal afgetrapt worden om 14:00 en wij hopen u daar weer te zien om Hertha te helpen om de eerste overwinning van het seizoen te behalen.