Hertha E1 komt op gang

20 september 2015

Vorige week was het even een flinke dreun. Olympia D/E1 won 9-1, maar dinsdag werd er goed getraind en donderdag werd op de valreep RKDES E2 verslagen met 4-3. Positiviteit viert dus gewoon weer hoogtij en de leerpunten van de wedstrijd van afgelopen zaterdag werden meegenomen: hard werken en compacter voetballen. Nu mochten de Brouwer Boys spelen tegen Roda.. '23 gelukkig en niet JC, want Bovenkerk is toch lekker om de hoek.

Op veld 6, normaliter op de Molmhoek een best stuk wandelen, maar in Bovenkerk lekker dichtbij de kleedkamer, was een heus 'half veld' te vinden. Mooi kunstgrasmatje, het zonnetje kwam door: op het oog waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalochtend. Ware het niet dat Daan van Rossum donderdag in de aanleiding naar de beslissende penalty dermate geraakt werd aan zijn enkel, dat hij deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Met z'n achten dus maar hard werken. En dat werd gedaan. Roda wist vorige week KDO met 5-4 te verslaan, maar wist zich in de eerste helft nauwelijks raad met de Vinkeveense knokploeg onder leiding van aanvoerder en 'meesterknokker' Melle van der Linden, want die speelde weer een puike pot vandaag.

Alfie Irving werd na vier minuten goed bediend en vervolgde het spel naar mede-aanvaller Jaydi Smit die keurig afrondde met buitenkant links. Prima uitgespeelde goal. Dat kon tevens gezegd worden van de 0-2, zeven minuten later. Opnieuw Alfie verzorgde de voorbereiding, hij stuurde Mike van Boxtel diep. En wat het is, niemand weet het, maar Mike weigert te falen oog in oog met de keeper: koeltjes schoof hij binnen. Vlak daarna schoot Roda de aansluitingstreffer binnen. Keeper Rens van der Moolen kreeg wel meer te doen in de eerste helft alleen scoorde Roda niet meer. Of de afronding van Roda was niet geweldig, of het was Rens die de bal op heerlijke wijze uit zijn doel wist te houden. Hertha ging ondertussen rustig door met scoren. Nu was het Alfie zelf die, na een heerlijke pass van Tijn Eekhoudt op Mike, de bal achter de keeper wist te krijgen. Op slag van rust schoten de Herthanen zich naar een 1-5 voorsprong. Rechtsback Tygo Woudstra wist met een mooie pass Mike weer in zo'n heerlijke één-op-één te brengen (met opnieuw zo'n rustige afronding) en Sander van Senten stond na een Jaydi-corner helemaal vrij om de bal hard achter de keeper te kegelen.

Zeven jongens met een rood hoofd en een zelfverzekerde keeper stonden in de rust voor coaches Duncan van Senten en Kevin Overzee. Tsja, die waren niets anders dan lovend: met strijd en passie knokten de jongens de longen uit hun lijf. Heerlijk om te zien. De jongens probeerden dezelfde strijd te leveren in de tweede helft, maar de tank raakte een beetje leeg. In een tweede helft met meer kansen voor Roda en een speelveld dat iets te groot werd gehouden door Hertha, waren de Vinkeveners niet meer de bovenliggende partij. Al scoorde Hertha wel de 1-6. Alfie nam de corner en, hé toch een negende speler vandaag: Edje eigen doelpunt pikte zijn doelpuntje mee. Maar uit de 1-6, dribbelde de vaardige nummer 8 van Roda zonder toedoen van Herthanen naar 2-6 en werd het later zelfs 3-6. Jaydi leek aan alle onzekerheid een einde te maken met zijn tweede goal na een mooie pass van Mike, maar de eerdergenoemde nummer 8 kopieerde zijn kunstje en bracht de einduitslag van 4-7 op het bord.

Een heerlijke overwinning en als de strijd elke week zo groot is, kan Hertha zomaar eens een leuk aantal punten te pakken in de eerste klasse. En dat is toch mooi!