Uitgelicht: SV Hertha D1

14 september 2015

Deze week zetten we de D1 in de spotlights. Onder de bezielende leiding van Menno van der Sloot, Jean Paul Loman en Commander-in-Chief Ton Kok, proberen de mannen een gooi te doen naar het kampioenschap in de 2e Klasse.

Hieronder een boeiend verslag van de laatst gespeelde wedstrijd met een mooie teamfoto:

Vinkeveen, 12 september 2015. De nieuwe kantine stond deze
zaterdagmorgen nog “na te dampen” van het feestje op vrijdagavond;  nine-eleven.

Een gedenkwaardig avond met een dik verdiende Koninklijke onderscheiding voor clubvoorzitter Harry van Genderen. “Vandaar dat wij ome Harry voor de wedstrijd met de D1 effe op de schouders hebben genomen” Aldus Mats (Koetje) Klinkhamer.

De wedstrijd:

Hertha trapte af en al snel bleek Legmeervogels een zeer serieuze tegenstander. Het was aan  Lucas, Daan, Mats, maar vooral  Sander te danken dat de mannen uit Uithoorn niet wisten te scoren in de beginfase. Klasse verdedigd mannen!!

Daarna een  frank en vrij voetballend  Hertha waarbij de wedstrijd zich nog maar op één helft afspeelde, die van Leg Neer Vogels dus. Er viel nu veel meer te genieten met fraaie acties van Ciaran, Yanick, Sem, Vince, Tibor, Frans, Jaiden, Me(e)ssi en Kokkie Rens. Het attractieve voetbal leverde de Vinkeveners een welverdiende voorsprong op van 1-0 na een schitterende aanval opgezet door aanvoerder en laatste man Daan de Boer en na zeker zes tussenstations, keurig afgemaakt door Ciaran.

1-0 en tevens de ruststand.

Het duurde uiteindelijk tot vijf minuten voor tijd dat de Vinkeveners zichzelf wisten te belonen en te bevrijden met een goals van opnieuw Ciaran; 2-0.

Beetje vergelijkbaar wedstrijdbeeld met de openingswedstrijd  Nederland- Uruguay tijdens het WK 1974. Het grote Oranje toen met Cruyff, Neeskens, Van Hanegem en Rep was heer en meester, creëerde vele kansen, maar wist tijdens de toernooi-opening ook pas vijf minuten vóór het eindsignaal 2-0 te scoren.  Doelpuntenmaker toen was Johnnie Rep (ook twee goals).

De afloop van het eindtoernooi voor Oranje in 1974 kunnen de meesten zich nog wel herinneren. Laten we hopen dat de Vinkeveners de finale van deze competitie wél met goud weten af te sluiten…

Leuk afscheidscadeau ook voor ome Harry!!!