E1 went en wint!

30 augustus 2015

Zaterdag 29 augustus is de dag die rood omcirkeld in de agenda staat van de negen E1-spelers. De eerste wedstrijd voor de mannen na een zomerstop die wel jaren leek te duren. In de beker heeft de E1 geloot tegen teams van CSW, FC Breukelen en Argon. Waar in de competitie (eerste klasse) de E1's van deze clubs staan te wachten, zijn het in de beker tweedeklassers E2's en E3's. Op het eerste gezicht dus wedstrijden die makkelijker zouden moeten zijn dan de competitietegenstanders. Daarbij heeft de E1 tot eind januari maar negen competitiewedstrijden, dus doorbekeren zou in ieder geval een wedstrijdje extra opleveren. En de beker is de kortste weg naar Europees voetbal, zo is 't ook!

CSW E2 was de tegenstander op Sportpark de Molmhoek waar stug doorgebouwd wordt aan de nieuwe kantine. Na een teamfoto en het handenschudden van de tegenstander, lag de bal eigenlijk al rap achter keeper Rens van der Moolen. De verdediging was namelijk nog niet helemaal wakker de eerste tien minuten. Gelukkig kwam Hertha wat beter in het spel, wat resulteerde in de gelijkmaker van aanvoerder Tijn Eekhoudt met een mooi afstandsschot. Echt volledige controle van Vinkeveense zijde was er echter nog niet, want uit een lange bal van de Wilnissers kwamen zij op een 1-2 voorsprong met nog acht minuten te gaan in de eerste helft. Daarna pakte Hertha het goed op en wist het alsnog mét voorsprong maar zonder limonade de rust in te gaan. Mike van Boxtel stuurde de watervlugge Melle van der Linden diep die in tweede instantie de bal achter de grote keeper kreeg. Sander van Senten zorgde op slag van rust voor 3-2: door hard te werken wist hij uiteindelijk ruimte te maken voor een schot van afstand waarop de keeper niet helemaal vrijuit ging. Maar ach, die tellen net zo hard!

Ook in de tweede helft scoorde CSW al weer binnen twee minuten, na een dekkingsfout van Hertha. Toen zette de Vinkeveense toppers even de turbo aan en werd het klasseverschil even getoond. Eerst kon dat niet worden uitgedrukt op het scorebord. Jaydi Smit, Daan van Rossum en Tygo Woudstra waren allen gevaarlijk in de aanval, maar ja geen doelpunten dus. Nadat Alfie Irving goed de bal veroverde uit een corner, zette hij met een lange bal Jaydi aan het werk. Jaydi ging een mooie combinatie aan met Mike en ook Jaydi scoorde in tweede instantie. Na een afgeslagen corner van Melle was het opnieuw Tijn die van afstand doeltreffend was, maar nu nog effetjes een tikkie extra richting de kruising. Wat een heerlijk goaltje! De 6-3 kwam ook uit een corner. Rens plukte de bal prima uit de lucht, stuurde direct de hard werkende Daan diep en Mike was ondertussen al sprintend vanaf de eigen achterlijn al in de aanval beland. Daan hield uitstekend het overzicht en Mike kreeg door een perfecte pass de bal mee en Mike blijft dan altijd uitzonderlijk koeltjes. Één-op-één met de keeper en simpel binnenschuiven. De tegengoal vlak voor tijd van CSW is tot nu toe enkel voor de statistieken.

6-4 winst en op basis van het spel was het ook een verdiende zege. Onwennig is het nog zeker wel, want de spelers komen uit vier verschillende teams en daardoor zal het nog eventjes duren voordat de mannen op elkaar zijn ingespeeld. Maar, de eerste tekenen stemmen tot tevredenheid van zowel supporters, trainers als spelers!