MENU
 

Venencup een stralend slot van superseizoen E1!

08 juni 2015

Het is een lang, maar geslaagd seizoen geweest voor de E1 van SV Hertha. In de eerste seizoenshelft werd glansrijk zege gevierd met een kampioenschap en na de winterstop werd er gevoetbald in de eerste klasse. Een dip halverwege de tweede seizoenshelft, maar de mannen zijn op ramkoers nu het seizoen richting het einde gaat. Een mooi stel gasten, dat absoluut. Van keeper Andy Theijsmeijer tot topscorer Niels Schoonderbeek: allemaal droegen ze op hun manier een steentje bij aan dit schitterende seizoen. Vorige week werden er twee goede wedstrijden gespeeld op het Jos van den Berg-toernooi bij Legmeervogels, nu in de 'koningsgroep' op de allereerste editie van de Venencup op het eigen Sportpark de Molmhoek.

Want een koningsgroep was het op papier zeker: de E1's van Hertha, CSW en Argon, en de (bleek uiteindelijk) nieuwe E2 van Abcoude. Op een schitterende dag werd om 14.30 afgetrapt tegen Argon E1. Daar toonde Hertha zich van zijn goede kant, want op voorhand werd Argon gezien als nummer 1 favoriet voor de beker. Met goed voetbal kwam Hertha vaak op de helft van de Mijdrechtenaren, maar het ontbrak aan de eindpass. Zelfs Daan Plevier en Tijn Eekhoudt, doorgaans zeer bekwaam in het geven van een beslissende pass, konden de Vinkeveners niet voor de keeper zetten. Uit een corner scoorde Argon de 0-1 en daar kwam Hertha niet meer bovenop. De tweede wedstrijd tegen de nieuwe E2 van Abcoude was een walk-over. De jongere tegenstanders hadden geen schijn van kans tegen de wit/blauwe aanvalsmachine. Met doelpunten van Alfie Irving, Mees van Zijtveld, Michel Passet, Mats Klinkhamer en twee van Niels werd het in 20 minuten zelfs 6-0.

Argon won van CSW, dus ging de laatste wedstrijd tegen CSW voor de tweede plek. En mocht u eerdere verslagen van Hertha-CSW hebben gelezen, die keeper van CSW is echt van uitzonderlijke klasse. Groot, katachtige reflexen en praktisch niet te passeren. Dus moet je van goede huize komen om de bal in het net te krijgen. Hertha speelde super en aanvoerder Mats beloonde dat met een afstandsschot van grote klasse. Nadat de keeper al een bal uit de kruising tikte, was deze bal zelfs voor hem niet te houden. Want een bal zó hard, zó erg de kruising in schieten is waanzinnig, want meer in de kruising dan dit schot is niet mogelijk. Mats zorgde zelfs voor de 2-0 met een afstandsschot dat net opstuiterde en zo in de benedenhoek verdween. De goed verdedigende Cayden Hoekman en Sander de Vries deden er alles aan om de nul te houden achterin, maar hadden jammer genoeg geen antwoord op twee tegenaanvallen en werd er alsnog gelijkgespeeld. Op doelsaldo pakte Hertha de tweede plek, een puike prestatie!

Dus zit het er op. Op Tijn en Alfie na, gaan de mannen door naar de D. Een groot veld, met een grote uitdaging voor zich. En dan zie je toch wat een mix van allerlei (voetbal)kwaliteiten, gecombineerd met een dosis inzet en spelvreugde, voor een schitterend seizoen kan zorgen. De wereldreddingen en goede opbouw van Andy, Tijn's inzicht, Daan zijn fenomenale linker, Cayden's onvoorspelbaarheid en kwaliteiten in de kleine ruimte, de rust en techniek van Michel, Niels z'n neusje voor de goal, het doorzettingsvermogen en de tweebenigheid van Alfie, Mats met zijn passing en schot, en de snelheid van Mees en Sander had Hertha E1 een mengelmoes waar iedere trainer van geniet. Wat een toppers!

Naar het overzicht