MENU
 

Hertha F3 geniet tijdens Henk Wille Pinkstertoernooi

26 mei 2015

Afgelopen Pinksterweekeinde stond voor de F3 pupillen het Henk Wille toernooi van AV Alphen op het programma. Vooral het feit dat dit een tweedaags toernooi was, had trainer/coach Toine doen besluiten hieraan mee te doen.

Na het vertrek op zaterdagmorgen, kwamen we aan bij AVV Alphen, alwaar het al een drukte van belang was. Na het aanmelden en het krijgen van de benodigde paperassen, omkleden in de kleedkamer

Daar benadrukte Toine het belang van plezier maken en lol maken tijdens dit toernooi. Genieten en plezier staat vooraan. Maar de wedstrijdjes gaan we wel serieus benaderen.
Tijdens dit praatje werd door de leiders ook hun eigen voetbal verleden aangehaald. Dit waren toch de mooiste toernooien..

De eerste wedstrijd in de miezerregen tegen Alphia F1. Dit team met tweedejaars spelers, bleek via een rommel eigen goal, met 1-0 te sterk voor de Hertha mannen.

Na een uur spelen op springkussens en onderling voetballen, stond de 2e wedstrijd op het programma tegen Alphense Boys F3. Ook deze tegenstander was ouder, groter en sterker. De 1-0 nederlaag was desondanks niet heel erg verdiend, want de Hertha mannen weerden zich kranig, maar mistten net de kracht om een doelpunt te maken.

Het vertier ging daarna gewoon verder, waardoor de nederlagen snel werden vergeten. Om 12.00u moesten we ons melden bij een heuse sponsorwall, waar een professionele fotoshoot werd genomen van het sterrenteam.
Daarna snel door na de eettent, alwaar een lekkere lunch werd geserveerd.

Na de lunch werden de vaders uitgedaagd tot een spelletje voetbal tegen de jongens. Balbezit houdend probeerden de vaders de slidings van de jonge honden te ontwijken.
Na een half uur met de krachten gesmeten te hebben, was het weer tijd voor het springkussen.

De volgende wedstrijd stond daarna op het programma tegen De Betrokken Spartaan F5. Dat is de F5 van Sparta Rotterdam. Ook dat team was een team met tweedejaars F pupillen en duidelijk een maat te groot voor de mannen 0-5.

Maar niet getreurd er kon daarna weer gerend en gespeeld worden.
Het zonnetje was inmiddels doorgebroken toen om 1500u de wedstrijd tegen AVV Alphen F4 op het programma stond.

Coach Toine had vooraf deze wedstrijd benadrukt dat we plezier moesten houden en dat een doelpunt met veel gejuich ontvangen zou worden….
Deze wedstrijd weer zeer goed gespeeld door de Vinkeveners. Al snel kwam de F3 op 1-0 toen Mats een corner schoot naar de vrijstaande Kick.
Uit een counter maakte AVV Alphen gelijk, maar daarna was Hertha de bovenliggende partij.
Na weer een corner van Mats kreeg Thiago de bal via de benen van een verdediger in het doel 2-1.
De laatste kans van de wedstrijd was voor AVV maar met een uiterste krachtinspanning hielden Julian en keeper Caiden de voorsprong van Hertha op het bord.
Na afloop van de wedstrijd doken de mannen op elkaar om deze verdiende overwinning te vieren.

Na afloop van deze laatste wedstrijd van de dag kregen alle teams een ijsje uitgereikt en moest elk team zich melden bij de tribune voor het spektakel van de dag; de penalty bokaal. Voor zowel de F als de E categorie mocht elk team een speler afvaardigen voor deze competitie. Wat resulteerde was een spektakel van jewelste. Met bijna 750-1000 mensen op en rond de tribune mochten de jonge helden aanleggen voor een penalty tegen een volwassen keeper op een groot doel. Mats had na de winterstop de meeste penalty’s gescoord dus mocht namens de F3 aanleggen. Na 17 kandidaten voor hem, kwam daar het moment voor Mats. De speaker kondigde Mats aan. Hij liep naar de bal en legde de bal goed neer. Vervolgens een goede aanloop en een dito schot.. De keeper ging naar de hoek en ….. Helaas voor Mats keerde de keeper deze penalty. Uitgeschakeld maar wel een geweldige ervaring rijker werd Mats door zijn teamgenoten opgevangen en gecomplimenteerd.

Na de penalty bokaal gingen de mannen onder de douche en na een drankje in de kantine was het wachten op het avondeten. Om 17.45u was daar patat, kip en kroketten in de eettent.
Na het eten gingen de inmiddels vermoeide Vinkeveners terug naar de auto’s en naar huis. Het avondprogramma een wedstrijd tussen Oud Alphen en Oud Feyenoord alsmede een kinderdisco lieten we dit jaar aan ons voorbij gaan.

Na een lekkere nachtrust in eigen bed, vertrokken de mannen zondag ochtend rond half negen weer richting Alphen. Daar aangekomen was het tijd voor ontbijt.. Ook deze was weer geweldig georganiseerd.
Na het omkleden volgde al snel de volgende wedstrijd tegen AVV Alphen F3.
Al snel bleek dat de jonge Vinkeveners hun zinnen hadden gezet op nog een overwinning want Hertha speelde een heel behoorlijke wedstrijd, resulterend in een 1-0 overwinning door een doelpunt van Kick. Vooral positioneel was dit een hele goede wedstrijd.

Hiermee kwalificeerde Hertha F3 zich voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats in de poule!

Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd er weer verder gespeeld. Maar werd ook gekeken naar de finale in de F1 poule waar de F3 van Feyenoord speelde. De mannen uit Vinkeveen keken hun ogen uit…

Om 12.00u stond de wedstrijd tegen wederom Alphense Boys F3 op het programma
De mannen hadden er zin in, maar al snel bleek dat de tegenstander hun zinnen meer op de 3e plaats hadden gezet dan Hertha.
Al snel viel de 1-0 door een eigen goal en lieten sommige Vinkeveners hun vermoeide koppies hangen. Een nederlaag was het gevolg.

Na afloop herhaalde coach Toine dat de jongens enorm trots konden zijn op hun prestaties en bereikte 4e plaats tijdens het toernooi. De nederlaag werd daarna weggespoeld door een douche, Aa-tje en een patatje..

De prijstuitreiking voor wederom volle tribune was het sluitstuk van dit perfect georganiseerde toernooi.
De aanvoerders Jack en Thiago overhandigden de organisatie een Hertha vaantje als dank voor het toernooi. De rest van de spelers volgenden daarna op het podium voor hun moment of glory…
Na het omhangen van de medailles werd er nog heel even gevoetbald en was het tijd om afscheid te nemen van het toernooi.

Moe maar zeker heel erg voldaan en vooral een enorme ervaring rijker keerden de mannen huiswaarts

Namens de F3 bedanken wij nogmaals de organisatie van dit toernooi voor het perfecte, gezellige en zeer leuke toernooi, Waarbij het opviel dat er vooral ook in goede harmonie en met veel respect leuk voetbal werd gespeeld!

De F3 bedankt haar leiders Rene en Cons voor de ondersteuning en de lekkere drankjes. Tevens bedankt ze de ouders die zijn komen kijken en natuurlijk Saar die er voor zorgde dat de jongens zondagochtend weer met fris gewassen tenues het veld in konden.

We kijken uit naar een volgende editie van dit prachtige toernooi.


Toine Linders

 

Naar het overzicht