Hertha E3 wint onderlinge strijd van E4

20 april 2015

Vandaag was het dan zover. Op sportpark Herthanello speelden de toppers van de E3 een uitwedstrijd toch thuis. En wel tegen hun trainingsvrienden, maatjes van de E4. Dit zijn speciale wedstrijden, twee teams van dezelfde vereniging in één competitie. Dat zijn titanenstrijden en wedstrijden op zich. Niet zomaar wedstrijden van "die winnen we wel even" of "we gaan even de punten ophalen", nee dit zijn wedstrijden die op zichzelf staan, waar de ware strijdlust naar boven komt.

De E3 moest zijn sluitpost, topper Kevin Buitendam missen in deze clash. Een echte aderlating, maar onze held moest zijn kunnen elders vertonen. Het weer was top, het veld iets minder op sommige stukken maar goede omstandigheden voor een echte kraker in deze 5de klasse. De spelers van de E3 werd meegegeven direct druk te zetten op de E4. De E4 had de beschikking oven twee razendsnelle aanvallers in de personen van James en Finn. Deze moesten daarom kort gedekt worden. Vooral geen millimeter geven, anders waren ze er vandoor. Dat de opdracht van direct druk zetten goed begrepen was, werd duidelijk in de 3de minuut. Bij een aanval wist Corné de 0-1 binnen te tikken. Een heerlijke start dus van onze toppers. De E3 was de ploeg die het meeste balbezit had en op de helft van de tegenstander voetbalde. De E4 was gevaarlijk middels James en Finn die er af en toe gevaarlijk uitkwamen. De verdediging stond als een huis en wisten de aanvallen onschadelijk te maken. De aanvallers van de E3 bestookte het doel van Jonas met de ene aanval na de andere. Ik zeg, twee ballen op de lat, één bal op de paal, één bal van de lijn gehaald, kortom het doel, Jonas en spelers van de E4 waren een behoorlijke sta in de weg. Toch konden in de 20ste minuut weer de handen de lucht in. Sander van Senten speelde twee verdedigers uit, en via het been van Jonas scoorde hij de 0-2. Dit was ook de ruststand.

Na rust waren de mannen van de E3 in het begin even niet bij de les. Wat vooraf en in de rust was afgesproken met de verdedigers om James en Finn kort te dekken, die afspraak was blijkbaar even vergeten. Een lange bal van Jonas deed de bal bij James belanden die daarna Wouter zijn hielen liet zien en stand-in keeper Niels van der Maat wist te verschalken, 1-2. Dat dit een foutje was bleek wel gedurende het vervolg van de tweede helft. Na de aftrap zette de mannen van de E3 direct weer heen E4 vrienden onder druk. In de 17de minuut was het Wouter Bakker die de 1-3 binnen schoot. Vier minuten later was het weer Wouter Bakker die ook de 1-4 binnen schoof. Hiermee was het verzet van de E4 gebroken. Een schot van Thijs Stroet werd nog met de handen gekeerd door Noa, maar de scheidsrechter van dienst zag hier een strafschop in. De E3 toppers lieten zich niet van de wijs brengen, sterker nog de ene na de andere aanval werd uitgevoerd op het doel van Jonas. Wouter opende op rechts op Thijs, die op zijn beurt de op rechtsvoor sprintende Tygo bereikte en die met een verwoestende knal de 1-5 eindstand binnen schoot. Na het eindsignaal werden na de penalty reeks de handen geschud en zochten de spelers van de E3 en E4 elkaar op en werd de wedstrijd nabesproken onderling. De overwinning van de E3 betekent op dit moment de tweede plaats, echter staan er twee teams onder Hertha met een wedstrijd minder. Volgende week weer thuis, dit keer tegen Loosdrecht, een tegenstander die we nog niet eerder hebben gehad.