MENU
 

E1 pakt bijna winst in KDO-toernooi

04 april 2015

Paas-zaterdag is altijd een dag op zich.. Soms komt dat goed uit, soms ook heel niet. Naja, nu kwam het voor de E1 best prima uit. De eerste, erg matige vertoning van het jaar van deze toppers was er dan toch, vorige week. En waar hebben we het dan over vraagt u zich af? Nou, het is eind maart en deze E1-toppers spelen 'één keertje matig', nou dat mag best nu het seizoen al 7,5 maand oud is. Want de progressie die de nieuwste groep Hertha-talenten laat zien in die eerder genoemde maanden, is buitengewoon. Daarom geen witte zakdoekjes, of oproer in de fanclub aan de Berk-side: dit zijn en blijven tien toppers.

En daarbij daalt Hertha op Paas-zaterdag al jaren graag af naar het goed georganiseerde WA Verlaan-toernooi bij KDO in De Kwakel. Toen het zonnetje de plaats in nam van regen, begon de E1 tegen het E1-thuisteam op een strakke kunstgrasmat. De andere tegenstanders waren Roda '23 E2 uit Bovenkerk en RKAVIC E1 uit Amstelveen. De E1 reisde af zonder Alfie Irving die donderdag zijn pols brak en waarschijnlijk tot het eind van het seizoen is uitgeschakeld. Erg zonde, juist nu de kleine speler de vorm goed te pakken had de laatste weken. De vliegensvlugge Jaydi Smit van onze collega's van de E2 was zijn vervanger.

De eerste tien minuten had Hertha het bijzonder zwaar: keeper Andy Theijsmeijer redde twee keer goed en de paal deed tevens net zo vaak zijn werk als sta-in-de-weg. Dan zijn er toch altijd heerlijke voetbalclichés die keer op keer bewijzen angstaanjagend waar te kunnen zijn. Dit keer trekken we uit de kast: 'als je ze zelf niet scoort, dan valt ie.....'. Juist, aan de andere kant. Dit keer in het voordeel van Hertha. Na een hard schot van de zeer goed spelende aanvoerder Niels Schoonderbeek, was Jaydi er als de kippen bij en prikte de 0-1 binnen. Het duurde niet heel lang, voordat de score zelfs nog werd verdubbeld. Nu was het 'de man op dreef' Cayden Hoekman die goed naar binnen sneed, Jaydi zag staan en hem de niet te missen kans gunde. En scoorde Jaydi zelfs zijn tweede! Einde wedstrijd, lekker bezig..

RKAVIC won van Roda '23, dus was Hertha-RKAVIC de wedstrijd die deze poule zou beslissen. Opnieuw begon Hertha niet best. Na wat slap verdedigen en een schitterend afstandsschot keek Hertha al snel tegen een 2-0 achterstand aan. RKAVIC was, en dat is absoluut niet denigrerend, een degelijke ploeg zonder uitschieters. Maar (voetbalcliche-ALERT) 'ze stonden goed', het was 'een taaie ploeg' waarvan je 'niet kunt winnen, maar alleen verliezen'. En dat verliezen gebeurde ook, al maakte Hertha het met de 1-2 van Niels, na een splijtende pass over een meter of 20 van Tijn Eekhoudt het nog spannend. Linksback Daan Plevier vuurde nog vanuit een afvallende bal een kanon af die via onderkant lat (volgens IJzeren Rinus) zomaar de lijn gepasseerd had kunnen zijn. De goede scheidsrechter besloot anders.

RKAVIC won de daaropvolgende wedstrijd en de strijd om de eerste plek was gestreden. Hertha moest en zou de laatste wedstrijd winnen om met een lekker gevoel tweede te worden. Na een goede start was het Cayden Hoekman die goed doorging op links en een voorzet afleverde welke keurig werd afgerond. En wie was daarvoor weer verantwoordelijk? Jaydi Smit natuurlijk! Uit een rebound van het schot van Niels was het Jaydi die zelfs zijn vierde goal maakte en dus de 2-0. Vlak voor tijd werd het nog 2-1, maar Hertha had zich eigenhandig veilig gesteld voor een vrij behoorlijke trofee voor de tweede plek.

Al met al een lekker zaterdagmiddagje, beker mee in de achterbak, een diep buiging voor de prestatie van Jaydi Smit en genieten van het Paasweekend. Volgende week, nieuwe ronde en ook kansen: thuis tegen Victoria E4.

Naar het overzicht